PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comencen les sortides de marxa nòrdica a Encamp

La caminada consta de quatre kilòmetres i amb molt poc desnivell

Per El Periòdic

El cartell de les sortides de marxa nòrdica.
El cartell de les sortides de marxa nòrdica. | Comú d’Encamp

El Comú d’Encamp organitzarà avui a les 10.00 hores, i els pròxims dies del 20 d’agost i del 3 de setembre, tres sortides de marxa nòrdica per l’entorn urbà de la parròquia amb l’objectiu de completar el programa d’activitats esportives dirigides i gratuïtes que va iniciar-se l’any passat, amb la bici, el ioga i l’aiguagim, tenint en compte la bona resposta que van tenir els usuaris.

La sortida d’avui serà de baixa dificultat, ja que constarà d’uns quatre quilòmetres i amb poc desnivell, fet per el qual serà una activitat dirigida a tots els públics.

El recorregut començarà al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp amb un escalfament previ a la sortida de la marxa, i seguidament, s’iniciarà la caminada pels carrers de la parròquia. Al llarg del passeig es faran diferents parades per realitzar exercicis per ajudar a posar en pràctica la tècnica de la marxa nòrdica. El recorregut serà circular i l’activitat tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja.
La sortida de la marxa nòrdica serà gratuïta i, tant per la sortida d’avui com per a les altres dues restants, serà necessari reservar plaça trucant al 732 700. En el cas de les persones que no disposin dels bastons, material que seran necessaris i essencial per a dur a terme l’activitat, podran demanar-los en el moment de fer la reserva i el lloguer d’aquests també serà gratuït. Tanmateix, s’aconsella dur calçat i roba esportiva i una ampolla d’aigua per hidratar-se.

La Marxa nòrdica/ Es tracta d’una activitat saludable i apta per a tothom. L’estil de caminada conegut com la marxa nòrdica, consisteix a incorporar uns bastons específics a la manera natural de caminar. En ser una activitat física amb poc impacte a les articulacions, en altres paraules, poc agressiva i amb un nivell d’esforç determinable pel mateix practicant, ha esdevingut en els últims anys una modalitat esportiva que cada dia guanya nous adeptes, ja que ho pot practicar des d’una persona amb baix nivell físic que vol realitzar exercicis suaus, fins a un esportista d’alt rendiment que practica la marxa nòrdica com a entrenament habitual. La marxa nòrdica va néixer als anys 30 als països nòrdics, quan els esquiadors de fons van incorporar en els seus entrenaments d’estiu uns bastons per simular la tècnica de l’esquí de fons, eina que els va ajudar a arribar a la temporada d’hivern en plena forma.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT