PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els ajuts d’Andorra Business beneficiaran a 46 empreses

La dotació mitjana ha estat de poc més de 3.900 euros per entitat

Per El Periòdic

El ministre Jordi Gallardo amb la directora d’Andorra Business.
El ministre Jordi Gallardo amb la directora d’Andorra Business. | Andorra business

Andorra Business va llançar a finals del mes de maig, i per quart any consecutiu, la convocatòria per optar a una nova edició del programa de subvencions per a la petita i mitjana empresa d’Andorra. Enguany comptava amb una partida de 180.000 euros i ha rebut un total de 66 peticions, de les quals només 46 empreses van poder beneficiar-se’n, a més que la subvenció d’aquest any es destinarà a la realització de 59 serveis. Pel que fa a la dotació mitjana, aquesta va ser de poc més de 3.900 euros per empresa.

La directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, va assenyalar el dia de la trobada que «amb aquestes subvencions volem facilitar i incentivar que les empreses del país amb més limitacions per accedir a serveis professionals externs puguin contractar-los per ser més competitives i resilients». A tall d’exemple, Hidalgo també va informar que «el 49% del pressupost ha anat per a empreses de recent creació o que van facturar menys de 50.000 euros l’any 2020».

En referència als serveis més sol·licitats del programa de subvencions d’aquest any, segueixen sent els de desenvolupament de pàgines web enfocats a mercats internacionals i a e-commerce, i també per potenciar noves línies de negoci i incorporació de noves tecnologies. Pel que fa a la cadena de valor, aquest any es va veure un increment de les empreses en la producció i en el desenvolupament, arribant al 27% de la dotació atorgada cap a aquest tipus d’empreses. D’altra banda, els sectors que van rebre més del 10% de la dotació total, van ser el sector del comerç, de la salut i del benestar i també per a serveis professionals que adopten mesures per a la seva digitalització.

Enguany, el procediment de concessió de les subvencions va tornar a ser el de concurrència competitiva, de manera que, un cop tancada la recepció de les sol·licituds, es van avaluar totes les candidatures segons els criteris establerts a les bases del programa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT