PUBLICITAT

Ordino destinarà 600.000 euros a remodelar la plaça del CEO

L’actuació contempla la instal·lació d’una sitja per emmagatzemar estelles de biomassa

Per Lídia López

Una part dels consellers comunals, instants abans d’arrencar la sessió d’ahir.
Una part dels consellers comunals, instants abans d’arrencar la sessió d’ahir. | L. L.

El Comú d’Ordino va aprovar ahir, en la sessió de Consell de Comú, la remodelació de la plaça del Centre Esportiu d’Ordino (CEO). En concret, la decisió es va votar mitjançant dos punts inclosos en l’ordre del dia, on també es va preveure un suplement de crèdit a la Comissió d’Obres i Urbanisme de 218.000 euros per cobrir la totalitat de 600.000 que implicaran l’actuació. Així, les obres es van acordar amb els vots a favor de tots els consellers a excepció d’Enric Dolsa de X’Ordino.

Segons va exposar el cònsol major ordinenc, Josep Àngel Mortés, els treballs inclouen la instal·lació d’una sitja d’acer per emmagatzemar les estelles per la caldera de biomassa del CEO, i la col·locació d’una cinta transportadora soterrada que les faci arribar a les instal·lacions esportives –cal tenir en compte que, actualment, la distribució es fa des de la carretera–. De fet, aquest aspecte va ser el que va fer votar en contra a Dolsa, que va posar en relleu que «si féssim un estudi de tot el que portem gastat per la caldera de biomassa, no sé si resultaria que és rendible o no», afegint que «difícilment serà amortitzable». Per la seva banda, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, va defensar l’actuació declarant que «penso que és una bona feina la que s’ha fet».

Així mateix, la corporació va recalcar que la remodelació també inclourà la col·locació de bancs, mantindrà el mirador, eliminarà barreres arquitectòniques i situarà una plataforma que servirà d’escenari. Es preveu que els treballs comencin al setembre i tinguin una durada aproximada de tres mesos.

Entre les altres qüestions tractades en la sessió, el comú va aprovar per unanimitat una proposta d’Ordinació relativa al control de la construcció i manteniment de parcel·les d’ús agrícola i casetes de camp, amb la voluntat que s’homogeneïtzi la seva construcció i restin integrades a l’estil parroquial, ja que el cònsol major va considerar que «la gent les feia de qualsevol manera». Així, s’establirà un període d’un any perquè els propietaris facin les adequacions escaients. I en una línia similar, es va fer una modificació al POUP per fer-hi correccions puntuals i afegir un article sobre l’estètica dels elements d’eficiència energètica, i un altre per les construccions auxiliars a les propietats comunitàries.

Per últim, el comú vol adquirir una parcel·la situada a Sornàs, i està negociant amb la propietat el preu per adquirir-la. Mortés va puntualitzar que en aquest espai «s’hi podria fer una plaça que quedi digna».

PUBLICITAT
PUBLICITAT