PUBLICITAT

Coma gairebé sentencia amb una nova victòria

  • Tot i que Despres domina durant tota l'etapa, al final perd 37s
EL PERIÒDIC
CÓRDOBA

Periodic
Despres va rodar ahir a un ritme altíssim per lluitar per la general Foto: EFE / CÉZARO DE LUCA

No hi ha res que retreure a Cyril Despres. Ahir va fer una etapa per emmarcar, marcant sempre els millors temps, però en els últims 50km de la jornada entre San Juan i Córdoba, Marc Coma el va superar per imposar-se en la penúltima etapa del Dakar amb 37s d'avantatge. Ara el català té més a prop el títol, però Cyril Despres va demostrar ahir i durant les dotze etapes que s'han fet fins ara, que és un lluitador.

«Havia d'atacar», va dir Despres en acabar els 555 quilòmetres de l'especial entre San Juan i Córdoba. «Aquesta és la meva naturalesa, així que he corregut a fons des del primer quilòmetre, encara que hagi ralentit una mica al final. Almenys, no tinc gens que lamentar. Ho he donat tot». Pel que fa a l'etapa, el resident va dir que la pluja del dia anterior havia dificultat molt el pilotatge: «Hi havia molts camins plens de fang, ha estat un infern. Quan és així, es té menys oportunitats». El francès assumeix que aquesta edició del Dakar se li escapa, però està molt satisfet per la seva feina: «Després d'una jornada com aquesta, amb 555km i possibilitats que hi hagi diferències en els temps, cal aguantar. Però tampoc és la fi del món. Cal relativizar».

TOT EL DIA AL DAVANT / Despres va fer una etapa meteòrica des del principi perquè sabia que era la seva última oportunitat de posar nerviós a Coma. El francès va sortir primer com a guanyador de l'etapa anterior, i des de ben matí ja manava en els cronos. En el quilòmetre 32 ja li treia 39s a Coma i 1min 11s al tercer, Helder Rodrigues, que no deixaria aquesta plaça en tota la jornada. En el 84, la diferència amb Coma era de 59s, i va augmentar fins 1min 09s al 117. Al 175, just en el primer punt de control, Coma havia retallat distàncies per estar a 52s, però Rodrigues ja era a 7min 01s. Així, Despres va tornar a atacar i al quilòmetre 207 Coma estava a 2min 35s, tot i que en el segon punt de control (294), la diferència era només de 1min 44s i fins i tot va baixar a 1min 28s al tercer punt de control (341). La lluita de Despres va seguir fins la part final, ja que si bé portava 1min 45s d'avantatge al 487, a meta, amb 555, havia perdut temps fins quedar-se a 37s per darrere del català.

ÚLTIM DIA: ARRIBADA A BUENOS AIRES / El Ral·li Dakar 2011 acaba avui amb l'arribada de tota la caravana a Buenos Aires. Després de milers de quilòmetres de pedra, sorra, dunes i amb tota mena de dificultats, aquesta edició sud-americana arriba al final amb Marc Coma líder però amb un segon classificat, Cyril Despres, que ha lluitat fins a l'últim instant per poder retallar el temps perdut respecte al català que, com també és el cas del francès, pilota una KTM 450. La cita tindrà 645 quilòmetres d'enllaç i només una especial de 181 quilòmetres, sense perills clars ni grans trams de dificultat. Amb tot, la concentració serà clau fins el final, perquè res no està acabat. L'arribada serà una espectacular entrada a l'autòdrom de Baradero.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT