PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 25 nous positius i l’hospital registra un nou ingrés

Un resident i un turista català continuen a l’UCI, ambdós sota ventilació mecànica

Per El Periòdic

Una ambulància davant el Servei d’Urgències de l’hospital.
Una ambulància davant el Servei d’Urgències de l’hospital. | ARXIU ANA

El Ministeri de Salut ha detectat 25 nous positius en les darreres 24 hores, que eleven la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia a 14.655. Quant a les altes, fins a 30 persones més han superat la malaltia i el total són de 14.180. A més, des de dimecres hi ha una persona més ingressada a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. En total són set els pacients ingressats, dels quals cinc es troben a planta i dos a la Unitat de Cures Intensives (ambdós requereixen ventilació mecànica i un d’ells és un turista de Barcelona).

En aquests moments hi ha 348 casos actius, cinc menys que dimecres, i les defuncions es mantenen des de fa temps en 127. Pel que fa als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 85.258 dosis –49.990 primeres dosis i 35.269 segones-.

A escala internacional, el conseller de Salut, Josep María Argimon, es va mostrar ahir contrari al fet que es permeti l’accés a unes certes activitats només a les persones que acreditin una pauta completa de vacunació fins que no s’hagi immunitzat a tota la població, com està ocorrent en alguns països com França i Itàlia. Mentrestant, el passaport Covid creat al principi per a facilitar els viatges entre països està sent utilitzat ara per alguns governs per a imposar noves restriccions a aquells ciutadans que no estan vacunats. L’eina compta amb ferris defensors, com el president i copríncep francès, Emmanuel Macron, o el primer ministre italià, Mario Draghi, però també amb molts detractors tant en la política com en la societat. En el cas d’Andorra, el cap de Govern, Xavier Espot, ja va afirmar la setmana passada que aquesta possibilitat no està damunt la taula del Consell de Ministres, si bé va advertir que la situació pot canviar en qualsevol moment i el Govern es reserva el dret de prendre les decisions específiques escaients. 

Mentrestant, però, la situació a Catalunya no millora i ja hi ha un total de 163 centres residencials de serveis socials que presenten algun cas actiu de coronavirus entre els residents –el dimecres de la setmana passada es comptabilitzaven 81–: 122 residències de padrins, 23 per a persones amb discapacitat, quatre centres de salut mental i 14 en altres recursos, com centres d’infància i de persones en risc d’exclusió. Segons dades de la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat, 783 residents són casos confirmats de Covid-19, un 1,4% del total, i la gran majoria són asimptomàtics o tenen símptomes lleus, encara que 63 persones estan hospitalitzades i una d’elles a l’UCI. Entre els professionals, 639 han donat positiu, un 1,4% del total, i quatre estan ingressats a l’hospital.

Així mateix, el Ministeri de Salut israelià va decidir ahir que a partir de diumenge oferirà una dosi extra de la vacuna de Pfizer les persones majors de 60 anys. Amb el 61% de la població vacunada amb dues dosis, Israel és el primer país que anuncia l’inici d’una campanya de vacunació de reforç. Ho fa un dia després que Pfizer hagi publicat dades preliminars que indicarien una millor protecció en la variant delta amb la tercera dosi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT