PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mònica Doria frega la final de canoa i finalitza 11a del món

L’andorrana acaba la seva participació als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i ja pensa en París 2024

Per El Periòdic

Doria durant les semifinals de canoa a Tòquio.
Doria durant les semifinals de canoa a Tòquio. | Getty Images

Mònica Doria es va quedar un altre cop a les portes de la final, aquesta vegada en C-1, en marcar l’11è temps (128.32), el primer lloc que no donava accés a la final, durant les semifinals que es van celebrar ahir al matí. La del Principat va quedar quatre segons per sobre del temps de l’eslovaca Skachova, que va ser qui va marcar el tall. Tot i el regust agredolç, l’andorrana ja pensa en el pròxim cicle olímpic, que serà «una mica més curt del normal, així que encara ens ho agafarem amb més ganes per poder arribar a París 2024 iguals que hem fet aquí, en plena forma i amb moltíssimes ganes de competir i fer-ho millor».


En un circuit molt complicat i tècnic, les palistes han tingut problemes especialment en les portes 16 i 19. «S’ha vist que moltes de les noies han tingut errors, i al final es tracta simplement d’adaptar-se en aquell moment i solucionar-los de la millor manera. No hi ha hagut baixades perfectes, però aquest és el nostre esport», va declarar Doria.


L’andorrana, número 10 del rànquing mundial, s’ha situat amb el cinquè millor temps quan encara mancaven vuit palistes per passar. No obstant això, l’aparició de les grans favorites de la prova, com l’australiana Jessica Fox, l’austríaca Weratshnig o la britànica Franklin, van acabar per deixar fora de la final la palista tricolor. En acabar la jornada, la del Principat va explicar que «no hem aconseguit l’objectiu que ens hagués agradat, i això és dur, però també forma part de l’esport. He lluitat fins al final, no ha pogut ser en aquest cas, però tot segueix endavant». 


Clou així la primera participació olímpica de Mònica Doria, en la que ha aconseguit plantar-se a les dues semifinals, tant de K-1 com de C-1. «Avui ha sigut l’11è lloc, però pot ser d’aquí a uns anys serà una mica més amunt», va dir la jove palista. 



Or per a l'australiana Jessica Fox


Aquest cop sí, l'australiana i gran estrella del piragüisme amb aigües braves, l'australiana Jessica Fox, ha fet bons els pronòstics i s'ha adjudicat la primera medalla d'or de la història en C-1 femení, que s'estrenava en aquesta edició dels Jocs Olímpics amb un temps espectacular (105,04), rebaixant en més de tres segons el de la segona classificada, la britànica Franklin (108,68). L'alemanya Herzog ha completat el podi. Per la seva part, la palista de la Seu, Núria Vilarrubla ha fet el vuitè lloc aconseguint diploma olímpic. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT