PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Benazet insisteix que el centre de Grifols al país serà «molt segur»

El ministre aprova la plataforma contrària a la farmacèutica catalana

Per Victoria Gómez Pérez

Imatge digital d’un dels espais pensats al projecte del Centre de Recerca Immunològica de Grifols a Ordino.
Imatge digital d’un dels espais pensats al projecte del Centre de Recerca Immunològica de Grifols a Ordino. | Govern d\'Andorra

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va insistir ahir que l’arribada de la farmacèutica catalana Grifols al país és totalment segura. Benazet va fer aquestes declaracions preguntat sobre la plataforma que una desena de personalitats polítiques, socials i ecologistes estan muntant en contra de la instal·lació d’un centre en immunologia als terrenys de Casa Rosell d’Ordino. Segons va poder saber EL PERIÒDIC fa un parell de dies, l’objectiu de la unió d’aquests opositors és aturar l’arribada de Grifols, a més d’aconseguir que el Govern faci una consulta popular vinculant al respecte. En aquest sentit, cal recordar que durant una reunió de poble celebrada a la parròquia ordinenca el passat mes de juny, el cap de Govern, Xavier Espot, va considerar que l’Executiu «fa gala» de transparència i participació ciutadana i «si per cada tema o creació s’hagués de fer un referèndum, la gestió pública seria molt complicada i molts projectes es frustrarien». Per això, va prometre que «si hem decidit tirar endavant aquest projecte és perquè estem segurs que no hi haurà riscos».

En qualsevol cas, Benazet va assegurar que «qualsevol moviment associatiu i democràtic serà ben vist pel Govern», tot i remarcar que «el centre de recerca, que serà una col·laboració publicoprivada, tractarà malalties com el càncer, malalties cròniques, trastorns neurodegeneratius, infeccions i malalties autoimmunes» i que el seu nivell de risc serà «el mateix» que el que té actualment el laboratori de l’hospital. Així, va demanar a la població que estigui «tranquil·la» perquè «no s’hi farà res perillós». De fet, en la mateixa reunió de poble, el director del Departament Industrial de Grifols, Daniel Fleta, va garantir que la seguretat d’aquest laboratori serà una prioritat per a l’entitat i va insistir que «no hem vingut a Andorra perquè volem fer quelcom que no ens atrevim a fer en altres països ni perquè Andorra no tingui una legislació al respecte». La plataforma anti-Grifols, però, encara no està constituïda ni és oficial. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT