PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les Nits d’estiu i la pintura a l’aire lliure marquen l’agost al Thyssen

Les propostes són tallers sobre els quatre elements i música sobre la feminitat

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un nen pintant a l’aire lliure al Museu Thyssen.
Imatge d’arxiu d’un nen pintant a l’aire lliure al Museu Thyssen. | Maricel Blanch

El Museu Carmen Thyssen oferirà un ampli ventall d’activitats pensades per a totes les edats durant el mes d’agost. Les propostes se centraran en els tallers familiars a l’exterior amb activitats de lliure participació i les Nits d’estiu als Museus amb visites guiades acompanyades al ritme de la música.

Pel que fa a les activitats de pintura a l’aire lliure la temàtica girarà al voltant dels quatre elements, és a dir, aire, foc, terra i aigua, que coincidiran amb cada cap de setmana del mes d’agost. En ordre cronològic, el primer taller dels elements , que començarà aquest cap de setmana, serà el de l’aire a partir de la tècnica del guaixa. Seguidament, es farà l’activitat sobre el foc amb la interacció de l’entorn del museu per a descobrir els colors càlids; desprès, el de la terra com a protagonista per a les pintures a l’aire lliure; i finalment,es completarà el cicle d’activitats amb l’element de l’aigua. Per la cloenda dels tallers, el darrer cap de setmana d’agost, les famílies podran crear postals i cartes amb els seus records d’estiu.

Quant als esdeveniments musicals, la temàtica d’aquest any serà sobre la figura femenina i el primer grup que ho posarà en escena seran la clarinetista Marta Urzaiz amb el pianista i compositor Gerard Pastor que junts faran interpretaran el disc Femina Feminae i Les Danses Imaginàries, una obra musical que està inspirada en la mostra de l’estiu del 2018 titulada Femina Feminae. Les Muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay. El grup que tancarà el programa artístic serà el concert de Talent femení interpretat pel Duo Ados de la Jonca, format per Carlota Franch al violí i Esteve Ticó a la viola. La proposta s’iniciarà amb un recorregut musical al voltant de la iconografia femenina de l’actual exposició, amb la interpretació de les obres de la compositora catalana Narcisa Freixas arranjades per Albert Gumí, i finalitzarà amb unes miniatures musicals, que aniran de Piazzola fins al Bartók.

PUBLICITAT
PUBLICITAT