PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mònica Doria acaba 16a en les semifinals de caiac

L’andorrana no pot accedir a la final i ja té al cap la modalitat de canoa

Per David Sansaloni

Doria es lamenta en acabar la seva baixada a les semifinals de caiac.
Doria es lamenta en acabar la seva baixada a les semifinals de caiac. | @kribeiro1994

Mònica Doria no va poder fer-se amb un lloc a la final de caiac dels Jocs Olímpics de Tòquio 2022. A les semifinals, que van tenir lloc ahir al matí, l’andorrana va obtenir una meritòria 16a posició en la seva primera participació olímpica, fent un temps de 118.15 i, tot i no fer cap penalització, es va quedar a poc més de sis segons del top-10 que donava accés a la final. El tall el va marcar la polonesa Klaudia Zwolinska, amb 111.76. 


La clau que va fer que Doria no pogués accedir a aquestes finals va passar per la 22a porta, ja que va sortir massa forta de la 21a i va haver de fer un esforç extra per retrocedir fins a l’anterior per evitar qualsevol mena de penalització, acció que li va fer perdre massa segons. Fins a aquell moment, la representant d’Andorra estava sent molt millor que les competidores anteriors, aconseguint un avantatge d’aproximadament cinc segons en una baixada per emmarcar. Una vegada finalitzada la seva participació es va veure que el nivell presentat per la resta de participants deixava com insuficient el temps aconseguit per Doria. 


No obstant això, el centre de piragüisme de Kasai va ser testimoni de la gran actuació de la del Principat, que tot i no aconseguir estar en la final no s’ha d’oblidar que es va consagrar com la 16a millor palista del món. El dia d’abans, tant Doria com el seu entrenador ja van fer menció del que es necessitaria per formar part del grup selecte de la final, i passava per «no cometre errors i analitzar la situació correctament», però res es pot retreure-li a l’andorrana, que va lluitar amb tot el que va tenir per esprémer cadascuna de les oportunitats d’aconseguir l’objectiu. 


En la final, la campiona olímpica va ser l’alemanya Ricarda Funk, que va establir una crono insuperable, mentre que la plata se la va endur l’espanyola de 38 anys Maialen Chourraut, resident fins a l’any passat a la Seu i que completa així el podi de medalles aconseguides als Jocs Olímpics (bronze a Londres 2012, or en Rio 2016 i plata ahir a Tòquio). El bronze i tercer lloc el va assolir qui era la gran favorita, l’australiana Jessica Fox, que va pagar cares les dues penalitzacions del seu descens. 


La participació de Mònica Doria en aquests Jocs encara no ha finalitzat, i avui continuarà la seva marxa, aquesta vegada en la modalitat de canoa (05.50 hores el Heat 1 i a les 08.00 hores el Heat 2), i si aconseguís el passi a les semifinals les disputaria demà, a partir de les 07.00 hores, i la final que tindrà lloc a partir de les 09.00 hores. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT