PUBLICITAT

Els lauredians gaudeixen de la part més tradicional de la festa

La plaça Major torna a ser el centre de les activitats, com la tradicional Passa o el Ball Cerdà

Per El Periòdic

Les parelles de la Passa a la plaça de la Germanat.
Les parelles de la Passa a la plaça de la Germanat. | ANA/A.S.

Els lauredians i lauredianes han pogut gaudir, enguany, de la part més tradicional de la festa major al seu indret habitual, després que l’any passat, a causa de la Covid-19, no es pogués fer. Així, aquest dilluns, la recentment inaugurada plaça Major va tornar a ser el centre de la festa, des d’on es va iniciar la tradicional Passa i també es va fer el Ball Cerdà. «Poder engegar la Passa des de la plaça Major és una sensació molt maca, molt entranyable i molt tradicional», va indicar la cònsol menor, Mireia Codina, qui va afegir que tenir la plaça acabada és una gran satisfacció per a tots.
D’aquesta manera, a les 12.00 hores es va donar  el tret de sortida a la tradicional Passa en la qual van participar un total de 30 parelles. Aquesta, era l’única activitat que requeria reserva prèvia «perquè necessitàvem tenir controlades les parelles» per complir amb els protocols del Ministeri de Salut, va comentar Codina. Així, les parelles, acompanyades per la xaranga Tocabemolls, van dansar pels diferents carrers de la parròquia fins a acabar a la plaça de la Germandat. 
A continuació, a les 13.15 hores, els cònsols majors, Josep Majoral i Mireia Codina, van iniciar el Ball Cerdà sota la música de la cobla Vents de Riella. Cal recordar, que en aquest ball hi podia participar tothom qui volia, i per tal d’evitar aglomeracions dins la plaça, es va controlar l’entrada i la sortida de les parelles de la plaça.
D’altra banda, ahir al matí a l’església parroquial es va celebrar la missa de Sant Germà, i durant la tarda, també a la plaça major, va tenir lloc el Ball de la Dama Blanca, el Ball dels Gegants i Gegantons, els Ballets amb l’Esbart Laurèdia, el Ball de la Marratxa i la ballada de sardanes. A més, a partir de les 19.00 hores, hi va haver concerts a la plaça de la Germandat. Estant ja a les acaballes de la festa major, des de la corporació en fan un balanç molt positiu. «Hem ofert actes molt variats i per a tots els públics i aquesta és la resposta que hem tingut», va comentar Codina, assegurant que hi ha hagut molta afluència, tant als actes tradicionals, als espectacles infantils com als petits concerts a la cala laurediana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT