Buscant la fita històrica

L’Inter d’Escaldes compta amb un escenari favorable per aconseguir el passi a la tercera ronda per primera vegada

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’Inter celebren una jugada del partit passat davant el KF Teuta a Albània. | Inter Club d’Escaldes

L’Inter d’Escaldes està a poques hores d’aconseguir una fita històrica per al club i el futbol andorrà. Després de vèncer el KF Teuta a Albània per 0-2, amb doblet de Genís Soldevila, ara es jugaran a l’Estadi Nacional el fet d’aconseguir el passi cap a la tercera ronda eliminatòria d’aquesta nova Conference League.

El triomf a domicili va confirmar el bon moment pel qual passen els d’Alberto Lopo, en un partit on no eren favorits i la victòria local semblava ser l’escenari més lògic. No obstant això, els andorrans van donar un cop sobre la taula i van plantejar un partit molt intel·ligent davant el campió de la lliga albanesa. Patint, això sí, durant els primers minuts, l’Inter va anar de menys a més i va acabar els 90 minuts a la porteria contrària tot i l’avantatge. Amb un canvi de xip durant el descans, els del Principat es van decidir a mostrar el seu joc, controlant la possessió de la pilota i resistint defensivament durant els moments claus. Amb aquesta actuació, l’equip va certificar una nova victòria continental, amb un destacat Genís Soldevila en atac, acompanyat per Gerard Artigas, que va estar molt incisiu durant tot el duel, i Iván de Nova, que en els últims minuts va donar serenitat als seus per mantenir el marcador amb el 0-2 final.

Pel que fa a les estadístiques, ambdós conjunts arriben a la trobada amb la màxima igualtat de condicions. En els últims 10 partits, tant Inter com Teuta n’han guanyat cinc, han empatat dos i han perdut tres, amb 14 gols a favor i vuit en contra per als andorrans i 15 gols a favor i vuit en contra per als albanesos. Amb unes dades tan similars els homes de Lopo hauran de sortir a per la victòria o, almenys, lluitar per mantenir l’avantatge aconseguit a Albània. En cas de mantenir el resultat global, l’Inter faria història avançant de ronda per primer cop i jugaria davant el Shamrock Rovers de la república d’Irlanda.

Cal recordar que l’Inter d’Escaldes es va proclamar campió de la Lliga Multisegur, per la qual cosa va començar la campanya europea amb la ronda preliminar de classificació per a la Lliga de Campions (Champions League). Després d’aconseguir vèncer el Tórshavn, en la següent ronda l’equip va caure davant Pristina per 0-2. La temporada a Andorra començarà la segona quinzena de setembre i el que més sorprèn a tothom és que l’actual campió està en bona forma, fins al punt de capgirar totes les apostes en l’últim partit d’anada. D’altra banda, el KF Teuta és l’actual campió d’Albània. La nova temporada començarà per a ells amb el partit per la Super Cup, que se celebrarà d’aquí a un mes aproximadament. L’equip no s’acaba de sentir còmode a la gespa en els partits de classificació europea, on també va participar en una ronda de classificació per a la Lliga de Campions, però ja en el partit a casa va caure davant el Sheriff per 0-4. En la sortida, els d’Albània no van poder recuperar-se, sofrint una altra derrota per 0-1.

Finalment, el gran dubte serà si Lopo podrà comptar amb el capità, Ilde Lima, que va patir una lesió en l’escalfament dijous passat, i amb el migcampista Toni Lao, que va ser pare el passat dissabte.