PUBLICITAT

El policia Celestino Barroso va actuar amb immunitat diplomàtica des de l’ambaixada

L’exagregat de l’ambaixada espanyola estaria protegit així ‘sine die’

Per El Periòdic

Celestino Barrosa ser agregat d’Interior a l’ambaixada espanyola.
Celestino Barrosa ser agregat d’Interior a l’ambaixada espanyola. | EL PERIÒDIC

Un dels policies de l’anomenada ‘Operació Catalunya’ va actuar a Andorra amb immunitat diplomàtica, segons informava ahir elDiario.es. Es tracta de l’inspector cap Celestino Barroso, que va ser agregat d’Interior en l’ambaixada espanyola entre els anys 2014 i 2017. Està imputat a Andorra per ser un dels membres de la brigada política que va amenaçar i va coaccionar presumptament els propietaris de BPA per obtenir dades de Pujol, Mas o Junqueras.

«Qualsevol procediment obert contra el senyor Barroso per actes duts a terme durant la seva missió s’enfronta a aquesta disposició protectora, que empara sine die a l’agent diplomàtic perquè aquest exerceixi les seves funcions en les millors condicions possibles». Aquesta és la resposta que l’actual Executiu espanyol ha ofert per escrit al diputat del PDeCAT Sergi Miquel quan el parlamentari s’ha interessat per la petició dels germans Cierco perquè es retiri la immunitat que protegeix a Barroso de qualsevol recerca sobre la seva actuació, desenvolupada amb Jorge Fernández Díaz com a ministre de l’Interior.

Tal com recordava elDiario.es, la justícia andorrana investiga des del 2015 la querella presentada pels propietaris de BPA contra diversos membres de la brigada política del Ministeri de l’Interior: l’exdirector adjunt operatiu de la Policia Eugenio Pino, el que va ser cap d’Assumptes Interns Marcelino Martín-Blas, i els ex agregats d’Interior a Andorra, inspectors cap Bonifacio Díaz Sevillano i Celestino Barroso. Els germans Cierco denuncien coaccions per a lliurar la informació sobre els Pujol sota l’amenaça d’una intervenció del banc per blanqueig que executaria l’autoritat fiscal estatunidenca. L’actuació de Barroso com a part del personal diplomàtic en l’ambaixada a Andorra va arribar a provocar un conflicte entre els Ministeris d’Afers exteriors i Interior, recordava ahir el mateix mitjà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT