PUBLICITAT

La Massana

L’Skyrace Comapedrosa tanca l’edició amb èxit de participació

Christian Mathys i Denisa Dragomir s’imposen en la 6a prova de la Multisegur Copa d’Andorra 2021

Per David Sansaloni

Un moment de la jornada amb diverses participants gaudint de l’ambient a Arinsal.
Un moment de la jornada amb diverses participants gaudint de l’ambient a Arinsal. | Vallnord- Pal Arinsal / Dani Catalan

Arinsal va ser el centre neuràlgic del trail running durant el passat cap de setmana gràcies a l’organització de l’Skyrace Compadrosa, una cita internacional ja consolidada i que forma part de les Migu Run Skyrunner World Series, i que va tancar portes amb èxit de participació. Més de 1.250 participants procedents de 28 països van realitzar alguna de les tres proves: la novetat de l’Ultra Skyrace, l’Skyrace Comapedrosa y l’Skyrace Arinsal. 


Els primers en arribar a l’arc de meta van ser els corredors de l’Skyrace Arinsal, amb Javier Fernández en categoria masculina i Laia Montoya en femenina. Pel que fa la l’Skyrace Comapedrosa, prova puntuable per a la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra així com per a les Skyrunner World Series, la victòria se la va endur Christian Mathys i Denisa Dragomir. Finalment, en la cursa més dura, Pere Aurell es va fer amb la victòria en categoria masculina i Roser Español en la femenina.

 
Després d’un any sense esdeveniment, aquest va tornar amb, segons l’organització, moltes ganes per part dels participants i amb un feedback molt favorable en tots els àmbits. «Les opinions per part dels corredors han estat molt positives i, sense dubtes, se seguirà treballant per millorar-la [l’Skyrace] cada any», va declarar el director de la cursa, Albert Balcells. El mandatari també va voler destacar que «prop de 30 nacionalitats han visitat Arinsal» i que els resultats dels corredors «han estat molt satisfactoris malgrat l’augment de tres quilòmetres en l’arribada de la cursa a causa de l’increment en la seguretat per la Covid-19». Arinsal també va comptar amb la presència de quatre federats de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i més de 100 participants del país. El director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, va afirmar que «ha estat una prova valorada molt positivament per part dels corredors. El seu trajecte ha permès convertir-la en una de les proves més dures, però a la vegada més maques».


L’Skyrace es tracta d’un dels esdeveniments més esperats de l’any, sobretot per al poble d’Arinsal, ja que implica un gran ambient i moviment turístic. Des d’inicis de setmana, l’estació i la parròquia han estat treballant per aconseguir modificar al mínim possible la circulació de la zona, i el conseller de Turisme i dinamització de la Massana, Josep Maria Garrallà, es va mostrar «molt content d’haver pogut acollir la cursa i organitzar-la sense quasi cap incident». Garrallà va destacar l’impacte positiu de l’esdeveniment per al poble, i va comunicar que l’estació «es postularà per acollir l’any que ve els Youth World Championships». La previsió seria acollir-los una setmana abans de l’Skyrace Comapedrosa.

Finlament, el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, va destacar «l’èxit de l’esdeveniment» així com el fet de poder convertir Arinsal «en el centre del Trail Running». «La cursa de la Ultra Skyrace ha estat clau aquest any per seguir treballant en la unió física dels dos sectors. La prova ha permès donar a conèixer la bellesa natural de la zona, ja que ha unit Pal fins la Collada de Montaner per travessar tot el Parc Natural del Comapedrosa», va explicar Marticella. Tots quatre ponents també van fer incís de la importància dels aproximadament 40 voluntaris que van tirar un cop de mà durant tota la jornada. 

 

Albert Balcells - Director de la cursa

«Prop de 30 nacionalitats han visitat Arinsal i els resultats dels corredors han estat per sobre del nivell que esperàvem»

 

Josep M. Garrallà - Conseller de la Massana

«Estem molt contents d’haver pogut realitzar la cursa. L’estació es postularà l’any que ve per acollir els campionats júniors»

 

Carlo Ferrari - Director Tècnic de la FAM

«Ha estat una prova valorada positivament per part dels corredors. És una de les més dures, però a la vegada més maques»

 

Josep Marticella - Director Vallnord-Pal Arinsal

«Hem fet d’Arinsal el centre del Trail Running. La prova ha permès donar a conèixer la bellesa natural de la zona»

 

Solana pateix una greu lesió i es evacuada amb helicòpter

La corredora de la FAM, Sabrina Solana, va patir una forta caiguda durant el transcurs de l’Ultra Comapedrosa, prop del Pla de l’Estany, on es va trencar una part del fèmur i va haver de ser evacuada amb helicòpter fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Solana serà operada demà en confirmar-se, posteriorment, un trencament del fèmur amb desplaçament de maluc inclòs. «Des de la federació volem enviar-li un missatge de suport i estarem en tot moment al seu costat», va declarar Ferrari mentre afegia que «ha sigut un cop dur, ja que Sabrina [Solana], els que la coneixem de més a prop, sabem que és una esportista que es cuida molt i que sempre aspira al màxim. És per això que aquest infortuni, que a més frena totes les previsions de futur que pogués tenir, no haurà estat gens fàcil per a ella».

Juntament amb l’esportista de la FAM, altres dos corredors van patir lesions. A un se li va dislocar el colze i altre es va girar el turmell, ambdós sense possibilitats d’acabar la prova. En totes tres situacions, el cos de bombers present a l’esdeveniment va actuar ràpidament per garantir la seguretat dels implicats. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT