Cardelús no puntua en una jornada tràgica a Motorland

El pilot Hugo Millán, de 14 anys, perd la vida després d’un accident en cursa

Cardelús a Motorland durant la primera cursa.
Cardelús a Motorland durant la primera cursa. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús no va poder puntuar a la cinquena cita de la temporada del Moto2 European Championship que va tenir lloc ahir al circuit de Motorland, de la que només es va córrer una de les dues curses programades, ja que l’accident mortal que hi va haver a la categoria de Moto3, on va perdre la vida Hugo Millán, va provocar que se suspenguessin totes les curses que quedaven per disputar-se.

El jove pilot de Huelva, de 14 anys, va caure mancant 13 voltes per al final de la European Talent Cup, i encara que la caiguda va ser forta, es va aixecar ràpidament per a intentar sortir a peu del traçat. No obstant això, en aquest moment va ser atropellat pel polonès Leon Pawelec, que venia darrere i no va poder evitar-lo.

Per la seva part, en la primera de les curses de Moto2 que sí que es va disputar, Cardelús es va situar tercer i quan mirava de distanciar-se del quart classificat per rodar en solitari va perdre el control de la roda davantera de la seva Kalex i se’n va anar per terra sense poder tornar a la cursa. «Avui és un dia trist. Tots venim a les curses a gaudir i avui marxem plorant. Tot el que té a veure amb la competició perd importància per la tragèdia que hem viscut», va declarar el pilot andorrà, que tornarà a competir el pròxim 22 d’agost.