PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes celebra la segona edició en pandèmia del Dia del Turista

L’hereu i la pubilla obsequien els visitants amb clavells i ‘souvenirs’

Per El Periòdic

Una nena recull un clavell en mans de la pubilleta Naiara Garcia.
Una nena recull un clavell en mans de la pubilleta Naiara Garcia. | ana/e.c.

Hi ha tradicions que no es perden ni en pandèmia, i una d’elles va ser el Dia del Turista d’Escaldes-Engordany, una cita emmarcada en la festa major de la parròquia que va donar a l’hereu i a la pubilla l’oportunitat de lluir-se entre els visitants. Així, la pubilla, la pubilleta, l’hereu, l’hereuet, la dama i la fadrina van recórrer l’avinguda Carlemany. El punt de sortida va ser des de la plaça Coprínceps i, mentre pujaven, van anar parant vianants de diferents nacionalitats que es van quedar sorpresos davant la deferència. Ahir al matí, i al llarg d’una hora, tant ells com la resta de col·laboradors van apropar la història i la cultura de la parròquia als turistes, tot oferint-los clavells i souvenirs d’Andorra Turisme per agrair-los la seva presència. Tot i això, les limitacions van estar ben presents, ja que en aquesta edició tampoc hi va haver el porró de moscatell.

Des de l’organització van assenyalar que aquesta acció sempre resultava cridanera pels turistes. «Des que el turisme ha baixat, no passen tantes persones, però sempre hi ha gent passejant i aprofitem l’ocasió per dedicar un dia als nostres visitants», va exclamar Jordi Llovet, vicepresident de la Unió Pro-Turisme, que com a coordinador de la festa major d’Escaldes-Engordany també va assegurar que, «malgrat les restriccions, la gent té ganes de fer coses». Per a la pubilleta Naiara García i l’hereuet Esteve Graell va ser la tercera edició del Dia del Turista i tots dos van coincidir en afirmar que «malgrat que no es podrien fer tantes coses com altres anys, ens ho passem bé». Amb la mascareta posada, que es va convertir en un complement més dels tradicionals vestits, van anar amunt i avall entregant les bosses i desitjant «trobar-nos com més turistes millor».

Els actes de la festa major d’Escaldes-Engordany van continuar a la tarda amb la celebració de diferents espectacles i activitats musicals. Les actuacions més destacades van ser la cantada d’havaneres amb Cavall Bernat al Parc de la Mola i el tribut a Coldplay a l’aparcament dels Veedors.

Per a l’últim dia de la festa major, avui al migdia hi haurà la tradicional missa de Santa Anna a l’església de Sant Pere Màrtir, seguida del seu ball tradicional a la Plaça Santa Anna. A les 20.00 hores es farà el darrer concert de la festivitat a l’aparcament dels Veedors amb la banda homenatge a Jarabe de Palo, Jarabe de Pau i, després, tindrà lloc a les 22.00 hores el majestuós castell de focs artificials que posarà punt final a la festivitat escaldenca. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT