PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern avisa de risc d’incendi al centre del país

Les altes temperatures dels darrers dies han provocat l’alerta al centre del país

Per El Periòdic

Mapa del risc d'incendi forestal al país
Mapa del risc d'incendi forestal al país | Cos de Bombers d\'Andorra

El cos de bombers va emetre ahir el butlletí d’avís de perill d’incendi forestal. Les zones més perilloses se situarien a les- parròquies centrals. Això a causa de les temperatures elevades dels darrers dos dies. Així com el vent rescalfat de component sud oestes un agreujant del risc. L’alerta es situa doncs, en el nivell tres sobre cinc. Això significa que es recomana a la població que sigui vigilant quan vagi a la muntanya. 

Per reduir el risc d’incendi, el cos de Protecció Civil dona alguns consells importants com que no es poden tirar burilles ni llumins encesos al bosc, a més de deixalles. Si es té pensat fer una barbacoa s’ha d’encendre el foc enlloc habilitat per a pícnic. Un altre consell molt important, és que no es recomana aparcar l’automòbil en camins forestals, ja que el tub d’escap pot fer contacte amb l’herba i pot provocar un foc. En cas d’incendi, el cos de Protecció Civil recomana allunyar-se de la vegetació, amb direcció oposada al vent i trobar un punt d’aigua. Una altra alternativa és entrar en les zones creamdes, ja que allà hi ha menys perill.


El Sistema d’Avaluació de Risc d’Incendi Forestal és una eina que permet determinar, a partir de dades d’estacions meteorològiques, el perill en un lloc i moment determinat. Avui, els punts clau es trobarien a la Comella, amb un nivell extrem, i a Ransol, amb nivell molt alt, entre d’altres. Aquestes zones compten amb nombrosos berenadors, per tant es demana extremada precaució en cas que es pensi acudir a algun d’aquests espais. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT