PUBLICITAT

El PS titlla d'«eina de distracció» la moció de censura plantejada per ApC

  • Rodríguez critica que el missatge de la plataforma «defuig dels temes importants»
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Francesc Rodríguez Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Francesc Rodríguez, va assenyalar ahir que l'amenaça de moció de censura formulada dimecres per ApC no és res més que una «eina de distracció» per part de la plataforma que pretén «defugir dels temes importants pel país». D'aquesta manera, el representant socialdemòcrata va criticar amb duresa el missatge transmès pel líder de la plataforma, Eusebi Nomen, sota el context d'una negociació per part del Govern de l'acord monetari d'esquenes –segons ApC– al Consell General.

Rodríguez va manifestar, en aquest sentit, que el que no pot fer Nomen és «governar des del Consell», ja que la funció de l'Executiu és la de prendre les mesures que més convinguin al país i, això sí, «des del Consell General hi ha la funció de control». En aquest sentit, el president socialdemòcrata va confiar en què els passos de cara a l'acord monetari seran convenientment informats a la cambra parlamentària, i que, amb aquesta mateixa filosofia, «durant la sessió en què va comparèixer Jaume Bartumeu es va donar l'opció de debatre sobre aquest tema, a més d'escoltar el parer del cap de Govern».

Precisament, en aquesta sessió va ser on ApC, juntament amb CR, va abandonar la cambra al·legant que no se li va trametre la carta de compromís, amb la qual cosa, segons Rodríguez, la plataforma va perdre una bona oportunitat justament per abordar les diferents matisacions respecte l'acord monetari que Andorra assumirà en un futur tot salvaguardant les especificitats que corresponen a un petit país. «Ara que no es queixin», va concloure Rodríguez, molest amb el to adquirit per Nomen durant els últims mesos de la legislatura i, especialment, per la seva amenaça amb una moció de censura.

«Tothom té dret a somniar» / En referència a les possibilitats que tindria una hipotètica moció de censura en un context en què, tal i com s'ha vingut constatant, la dissolució del Consell General arribaria a finals d'aquest mes o principis de febrer, Rodríguez va assenyalar que aquesta acció no podria mai prosperar a causa del vot negatiu dels 14 consellers socialdemòcrates.

Si bé Nomen havia fet broma durant la compareixença de premsa a la Casa del Benefici respecte la possibilitat de convèncer algun conseller socialdemòcrata per votar favorablement l'hipotètica moció, Rodríguez va ironitzar: «Tothom té dret a somniar». En aquest sentit, va apuntar que cal ser «més responsable amb les accions» quan s'assumeix un càrrec com el de conseller general, una virtut que, al seu entendre, no estaria prenent el líder d'ApC durant aquesta legislatura.

A aquesta rotunda resposta del PS se suma la negativa reformista a una moció de censura en els termes plantejats per Nomen, tot i compartir les queixes per la manera com s'estaria portant la negociació de l'acord monetari amb la UE. El mateix president del grup reformista, Joan Gabriel, va descartar aquesta opció en diferents mitjans de comunicació, amb la qual cosa parlar d'una moció amb el vist-i-plau de les dues forces de l'oposició seria una afirmació poc ajustada a la realitat.

El que sí van manifestar els reformistes és la necessitat que, un cop constatat que no hi ha acord per al pressupost 2011, no s'allargui més la legislatura. En aquest cas, una de les opcions que es plantejaria CR sí que podria ser la moció. Rodríguez no va pronunciar-se sobre «una possibilitat tan remota com aquesta», ja que, segons va assenyalar, si no hi ha pressupost, difícilment es donaria aquesta situació.

El president del grup socialdemòcrata va afirmar que ara «cal una dedicació en positiu per construir, enlloc de destruir, i mirar per l'interès general del país», una línia que, segons ell, no ha seguit el seu homòleg a la plataforma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT