PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAE aposta pel treball de base amb el ‘freestyle’

Maeva Estevez continuarà amb l’equip de França de Copa d’Europa

Per David Sansaloni

Els protagonistes de la FAE i Vall Banc ahir a la roda de premsa.
Els protagonistes de la FAE i Vall Banc ahir a la roda de premsa. | FAE

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va presentar de manera oficial la nova temporada que els espera a les seccions d’snowboard i freestyle i, a més, la renovació del seu patrocini amb l’entitat andorrana Vall Banc, que juntament amb la federació faran incís amb la preparació de la base en aquestes disciplines. L’acte es va celebrar a la seu del banc, amb la presència de la rider Maeva Estevez, els tècnics de freestyle Josep Gil i Quim Jordan, així com els joves de la secció Èlia Pasquet, Nerea Fernández, Limay Tagliaferro, Nahuel Tagliaferro, així com el director de Negoci de Vall Banc, Sergi Martín, i el gerent de la FAE, Carles Visa.


Segons va confirmar Visa, Maeva Estevez continuarà amb el treball iniciat amb l’equip de França de Copa d’Europa, amb l’objectiu d’entrar en la Copa del Món, però realitzarà la preparació física a Andorra, de la mà de Damià Costa. D’altra banda, també s’inclouran els grups de seguiment. En snowboard estaran Mario Da Cruz i Xavi Matas (aquest pendent de la seva lesió), i en el de freestyle formaran part Pasquet, Fernández, i els germans Tagliaferro. 


El gerent de la FAE va voler fer menció especial al treball de l’Andorra Freestyle Club, entitat creada l’any passat, i que està fent «molt bona feina». «L’objectiu dels clubs de seguiment és reforçar el treball de base amb els joves i que ens doni fruits en els equips nacionals», va explicar Visa. Pel que fa a aquesta secció, l’entrenador Josep Gil va recalcar que «són joves talents, que poden tenir futur i hem de lluitar per poder tenir representació en competicions internacionals».


Finlament, Estevez va detallar el que serà la seva pretemporada, que constarà «del bloc de físic que farem fins al setembre, per encadenar a partir d’allà molts dies de neu fins a les curses, al mes de novembre». Sobre l’acomiadament de Marín, la rider va admetre que «és trist, però no canvia la meva estructura de treball». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT