L’FC Santa Coloma no pot amb l’Hibernian FC a l’Easter Road

L’experiència escocesa i un estadi amb milers d’espectadors pot amb els andorrans

Per David Sansaloni

Un instant del partit entre l’Hibernian FC i l’FC Santa Coloma.
Un instant del partit entre l’Hibernian FC i l’FC Santa Coloma. | Carles Alonso - FC Santa Coloma

L’FC Santa Coloma no va poder aconseguir l’èpica de vèncer l’Hibernian a l’Easter Road a Escòcia. L’experiència dels escocesos en competicions europees i tota la història que duen al darrere van ser massa per als andorrans, que tot i això van lluitar fins al final.

D’altra banda, i a diferència del que s’ha estat veient en els últims mesos, el duel va comptar amb la presència de milers d’aficionats del Hibs que van poder animar el seu equip. Un hàndicap més que es va sumar a la trobada, tot i que semblava que amb l’expulsió del migcampista Joseph Newell al minut 29 de la primera part a causa d’una fort entrada a Robert Ramos podria donar ales als tricolor.

En aquest moment va sortir a relluir la qualitat com a entrenador de Jack Ross, que va moure les fitxes adequades per seguir incomodant als d’Albert Jorquera, imposant una ferma defensa i un bon domini del joc. Minuts abans que l’àrbitre decretés que el partit s’havia acabat per a Newell, el davanter Martin Boyle va fer l’1-0 al minut 14. Amb la diferència mínima es va arribar al descans, però tot just es va tornar a reprendre la trobada, Boyle va fer el 2-0 gràcies a una bona assistència de Kyle Magennis, que va ser un dels dos homes que havia entrat al terreny de joc per remodelar la formació del Hibs després de quedar-se amb 10 jugadors. Amb domini escocès encara vigent, el partit va prendre un rumb irreversible, i és que al minut 66 Hamza va ser expulsat amb vermella directa i poc després, Robert Ramos va córrer la mateixa sort a causa d’una doble targeta groga.

Finalment, Kevin Nisbet va fer el 3-0 definitiu que deixa un escenari realment complicat per a l’FC Santa Coloma la setmana vinent.