PUBLICITAT

La Mútua dels funcionaris baixa la cotització fins al 1,25 per cent

  • En assolir un balanç positiu de 400.000 euros, ja no és necessari pagar un 1,42%
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'assemblea del 29 de setembre del 2008 per defensar la Mútua. Foto: TONY LARA

Ahir a la nit es va celebrar l'assemblea de la Mútua dels funcionaris, un any i mig després que aquesta passés a mans del propi col·lectiu. Segons va informar el president de la Comissió de la Mútua, Manel Méndez, la principal decisió va ser la de rebaixar la cotització de l'actual 1,42% del salari fins a un 1,25%. El motiu no és un altre que la bona marxa d'aquest mecanisme mitjançant el qual els funcionaris s'asseguren la cobertura del 100% de les prestacions de la CASS gràcies al pagament mensual d'un percentatge amb aquesta finalitat.

La notícia té més rellevància, segons Méndez, després de la dinàmica que s'havia portat durant l'anterior legislatura, quan es va presentar el col·lectiu de funcionaris com a el «càncer» de la societat i es va arribar a parlar d'un dèficit de la Mútua de prop de 800.000 euros. Méndez va afirmar que, en el moment de traspassar la Mútua als funcionaris, es va apujar la cotització «com a conseqüència d'aquesta alarma social», passant del 1% al percentatge fins ahir en vigor.

REVISIONS CADA TRES MESOS / Val a dir, però, i així ho va reconèixer el president de la Comissió de la Mútua, que l'entrada en vigor de la nova Llei de la CASS també ha servit per alleugerir la càrrega a què havien de fer front fins fa poc els funcionaris. En aquest sentit, hi ha exemples com ara que mentre abans de la nova llei la CASS havia de pagar a partir del tercer dia de baixa, ara és a partir del segon, amb la qual cosa «hi ha menys càrrega per als mutualistes».

En qualsevol cas, va assenyalar Méndez, l'acusació de dèficit no era pas ajustada a la realitat. A partir d'ara, segons va informar, es faran revisions cada tres mesos, tenint en compte que els canvis percentuals han d'oscil·lar sempre entre un mínim del 1% i un màxim del 1,5%.

Méndez va precisar que el nou varem al 1,25% és «suficient» –fins i tot amb un empitjorament del panorama– per cobrir les necessitats, tot i que «la prudència» ha fet que, de moment, la rebaixa no sigui superior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT