PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta 50 nous positius la darrera jornada i creixen els actius

Creixen els ingressats a l’hospital: cinc pacients a planta i dos a l’UCI

Per El Periòdic

Els vials de la vacuna Moderna, a les neveres del SAAS.
Els vials de la vacuna Moderna, a les neveres del SAAS. | Twitter / SAAS

El Ministeri de Salut va informar ahir que els nous positius detectats al Principat les darreres 24 hores havien estat 50, passant a sumar 14.464 els infectats per coronavirus a Andorra des del març de 2020. D’altra banda, segons les dades fetes públiques ahir pel Govern, la pressió sanitària segueix a l’alça en aquest rebrot de la Covid al Principat: els ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell van sumar un nou pacient fins als set. D’aquests, cinc es trobaven a planta i dos a l’UCI, ambdós ventilats mecànicament –cal recordar que un d’ells és un turista–.
Així mateix, les noves altes registrades van ser 37, fins a 13.988. Per aquest motiu, el balanç de casos actius al país va tornar a créixer i se situava ahir en els 349 casos (+13). No obstant això, afortunadament no es va haver de lamentar cap víctima mortal, i el nombre de traspassos pel coronavirus es va mantenir en 127.

Finalment, el Govern va exposar que durant el dimecres es van inocular 1.314 dosis més de la vacuna del coronavirus. És a dir, que el total de vaccins administrats al Principat és de 84.225 –49.010 són primeres dosis i 35.215 segones–.

1.400 dosis perdudes a la Seu

A l’altra banda de la frontera, i segons va poder saber Catalunya Ràdio, un error humà va causar que s’aturés durant 12 hores el subministrament elèctric de la nevera on es conservaven 1.400 dosis de vacunes pel coronavirus al Centre d’Atenció Primària de la Seu d’Urgell, la majoria d’elles de Moderna, però també algunes de Janssen i Pfizer. Aquest succés va comportar la cancel·lació de la marató de vacunació prevista per ahir, 22 de juliol, i també l’ajornament a la setmana vinent de les cites programades des del dimecres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT