PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes-Mercader afronten la seva segona cita europea

L’andorrà pilota en el Rally di Roma capitale, en l’ERC de la present temporada

Per El Periòdic

Vinyes-Mercader en una cursa anterior.
Vinyes-Mercader en una cursa anterior. | FotoEsport

Després de debutar sobre terra en el 77è Ral·li de Polònia, l’equip Suzuki Ibèrica Motorsport tornarà a repetir l’experiència, en aquesta ocasió en carreteres d’asfalt, disputant el novè Rally di Roma capitale, tercera cita del Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC) de la present temporada. Així doncs, Joan Vinyes i Jordi Mercader, al volant del Suzuki Swift R4lly S, malgrat la seva dilatada trajectòria esportiva, repetiran l’experiència de disputar per primera vegada una prova que, a més cal destacar, va ser la que va tancar el WRC de la passada temporada.


La localitat de Fiuggi, a la regió de Lazio, acollirà als participants de la prova organitzada per Motorsport Itàlia Spa. Els equips que han disputat les dues últimes edicions del ral·li romà tindran un lleuger avantatge respecte als seus rivals. De les 13 cronometrades a superar (set diferents), tan sols una, la denominada Collepardo (es disputa dues vegades), no s’ha corregut mai en la prova italiana. Les restants, en diferent ordre i alguna d’elles parcialment, s’han superat durant les edicions del 2019 i 2020. Durant el dia d’avui els equips centraran la seva atenció en el shakedown i el tram de qualificació, que es disputaran a partir de les 12.00 hores, en una especial de 4,02 quilòmetres, situada en la zona a prop de la localitat de Fumone. En total, el recorregut que hauran de superar els equips serà de 635,97 quilòmetres, dels quals 187,37 seran cronometrats.


Itàlia és un país amb gran tradició en el món del motorsport i és per això que la rivalitat en les especials de Fiuggi serà molt gran, i la gran incògnita serà saber on se situaran els Swift R4lly S. «Vam ser a Polònia amb les mateixes sensacions i va quedar clar que estem entre els millors. No sé què passarà aquí [Itàlia], però diria que es repetirà la història», va declarar Vinyes mentre afegia que «les prestacions del Swift estan a un nivell molt elevat després dels tests de principis de temporada. És cert que enguany no hem corregut molt sobre asfalt, però sóc optimista». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT