PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’itinerari Riberamunt incorpora l’estripagecs

Els cònsols d’Ordino assisteixen a la instal·lació de l’escultura de Moles

Per El Periòdic

33 Eva Choy i Josep Àngel Mortés amb l’estripagecs de Pere Moles.
33 Eva Choy i Josep Àngel Mortés amb l’estripagecs de Pere Moles. | Comú d’ordino

Els cònsols d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, van desplaçar-se ahir fins al Serrat, al camí Ral, després que l’estripagecs de Pere Moles va instal·lar-se de manera definitiva. L’estructura va ser adquirida per la corporació amb l’objectiu d’integrar-la al nou corredor turístic que valora els pobles de la vall d’Ordino.
L’art contemporani es presenta a la Ruta del Ferro amb les estructures de gran format, fruit dels simposis internacionals d’escultura al voltant del ferro, i ahir també va integrar-se a aquesta peça al projecte Riberamunt que li dona continuïtat fins al Serrat.

L’escultura, de ferro monocroma i de color vermell, incorpora la silueta d’un estripagecs retallada, que queda emmarcada en una biga de tres metres d’altura i mil quilos de pes. Aquest estripagecs va ser exposat al jardí de Cal Pal com a peça integrant de l’exposició que Moles va presentar en aquest centre cultural de la Cortinada, dedicat a la divulgació de l’arquitectura en pedra seca.

L’exposició Estripagecs: contrastos, fusió i memòria es va presentar just fa un any a Cal Pal. L’estripagecs és un element molt present a l’arquitectura pirinenca que es posava com a protecció a les finestres de les cases. L’abstracció de Moles va esdevenir un símbol a la parròquia d’Ordino, gràcies al conjunt escultòric del Grau de la Llosa que es troba a la pista forestal del parc natural de la vall de Sorteny, i també coronen sis dels pics més emblemàtics de la parròquia. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT