PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern amplia el conveni amb Salita per oferir 25 places més

L’Administració tindrà 220 espais en règim de residència assistida

Per Lídia López

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés.
La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés. | SFGA / CESTEVE

El Govern comptarà amb 25 noves places concertades en règim de residència assistida a Salita. El Consell de Ministres va aprovar la modificació del conveni a petició de la ministra d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Judith Pallarés, i l’administració passarà de tenir 40 a 65 places concertades. Tal com va detallar l’Executiu, d’aquestes 25 noves places, 15 corresponen al servei de residència assistida per a persones en situació de dependència greu i 10 s’adreçaran a persones en situació de dependència.

D’altra banda, el Govern també va detallar que la tarifa que l’Administració ha de pagar per a aquests llocs és de 1.400 euros per a les persones en situació de dependència greu i 1.800 euros per a persones en situació de dependència total. D’aquesta manera, el cost global que implica aquest increment de places concertades és de 195.000 euros.

En aquest sentit, el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, ahir en funcions de Portaveu, va indicar que, amb aquesta ampliació, el Govern comptarà amb 220 places: 95 al Cedre, 55 a Enclar, cinc a Clara Rabassa, i les 65 de Salita. Així mateix, va valorar que aquest fet contribueix a «posar a disposició de més recursos sanitaris i assistencials per donar una resposta més adequada», molt important tenint en compte que «la situació de la Covid no ha permès que les persones ateses a casa hagin pogut fer les seves activitats diàries i això, en alguns casos, ha comportat deteriorament cognitiu i físic».

Ajuts a les entitats juvenils

Encara en el marc de la reunió ministerial i dins de la carpeta de la ministra Pallarés, l’Executiu va aprovar la convocatòria d’enguany pels ajuts a les associacions juvenils i entitats que impulsen projectes destinats a joves sense ànim de lucre. Un dels principals objectius d’aquestes ajudes és la promoció de l’associacionisme juvenil i el suport a projectes d’especial interès adreçats a joves d’entre 16 i 30 anys, que incideixen en el foment d’activitats i la promoció del teixit associatiu del país. 

En aquesta ocasió, es valoraran positivament les activitats i projectes d’emancipació i participació dels joves en la societat. El Govern subvenciona fins al 75% global de les propostes, que es podran presentar fins al 9 de setembre al Servei de Tràmits.

PUBLICITAT
PUBLICITAT