PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els Isards sub-18 marxen cap a Riga per a l’Europeu

Un total de 12 jugadors han estat seleccionats per disputar el torneig a set

Per David Sansaloni

Barrera, Correia, Gallardo i Fede Aguilar (mànager) ahir al Nacional.
Barrera, Correia, Gallardo i Fede Aguilar (mànager) ahir al Nacional. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) ha format un equip per disputar el campionat sub-18 de Rugbi 7 a Riga (Letònia) organitzar per Rugby Europe. L’equip andorrà va quedar emmarcat en el grup A, juntament amb Luxemburg, Croàcia i Hongria, i els jugadors que representaran el país seran Marc Valdés, Adrià Santuré, Nil Correia, Adrià Bonell, Arian Checchi, Arnau Granyena, Ian Granyena, Roger Prat, Eduard Casajuana, Sacha Franken, Adrià Casals i Martí Casals.


L’esdeveniment forma part de l’estratègia implementada per Rugby Europe, que es basa a millorar la qualitat del rugbi en la modalitat de set després de la inclusió d’aquesta disciplina com a esport olímpic als Jocs de Rio 2016 i ara en els de Tòquio 2020. L’organisme està organitzant de manera regular aquesta mena de competicions per equiparar aquesta disciplina a la tradicional, on juguen 15 integrants per equip.


Pel que fa a l’expedició, Andorra comptarà per primera vegada en la seva història amb un staff tècnic format completament per argentins: Fede Aguiar, Sebastián Barrera, Álvaro Tomás i Albert Granyena. L’entrenador, que serà Barrera, va explicar les influències argentines que han intentat inculcar als joves. «A l’Argentina és molt important crear un bon grup humà, ja que no és el mateix jugar al costat de companys d’equip que amb amics», va declarar l’entrenador, mentre afegia que «esperem que els nois facin un fort primer pas i que posin en pràctica el joc directe i efectiu del qual fem gala».


El secretari general de la FAR, Felip Gallardo, també va anunciar que, amb total seguretat, aquest grup serà l’encarregat de representar a Andorra en els propers Jocs a Malta el 2023 i els tan esperats d’Andorra el 2025. «Des de la federació volem apostar fort pel Rugbi Set. Estem davant del futur de l’esport al país i gràcies també a l’ajuda del Comitè Olímpic Andorrà (COA) gaudirem d’uns grans esdeveniments en els pròxims anys», va exposar Gallardo.


Els tricolor faran el seu debut en el campionat aquest dissabte, davant Luxemburg, i el capità, Nil Correia, va declarar que «podem fer coses bones. Hem pujat molt el nivell i ens servirà com a prova per comparar-nos a equips d’arreu del món». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT