PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un històric es creua en el camí de l’FC Santa Coloma a la Conference

La trobada davant l’Hibernian FC compta amb la presència de 4.700 aficionats escocesos

Per David Sansaloni

L’FC Santa Coloma en la seva arribada a Escòcia.
L’FC Santa Coloma en la seva arribada a Escòcia. | FCSC

L’FC Santa Coloma es veurà les cares amb l’Hibernian FC a Escòcia, a l’estadi Easter Road, que comptarà amb la presència de 4.700 aficionats locals després que s’arribés a un acord amb l’ajuntament d’Edimburg per ampliar el nombre d’entrades a causa que les primeres es van esgotar en tan sols 15 minuts. Així doncs, 2.700 abonaments es van sumar al primer lot, el que sense cap dubte serà tota una experiència per als colomencs.

Pel que fa a les apostes, el partit referent a aquesta segona fase classificatòria de la Conference League té un clar guanyador, i és que el Hibs és un dels equips amb major tradició i història del futbol escocès, i és el cinquè club amb més quantitat de títols oficials (17), darrere del Rangers, Celtic, Aberdeen i Heart of Midlothian. L’últim gran trofeu guanyat pels escocesos va ser en la temporada 2015-2016, on van guanyar la Copa d’Escòcia davant el Glasgow Rangers, amb un resultat de 3-2. Amb aquest context, els d’Albert Jorquera buscaran donar la campanada i trencar amb totes les previsions establertes.

Els andorrans ja van poder sorprendre a tots en guanyar l’últim partit davant el Mons Calpe amb un resultat de 4-0, un fet històric per a l’entitat. El joc de l’FC Santa Coloma passarà per l’encert de jugadors com David Virgili, Guillaume López o Aleix Cisteró. Els dos primers, fitxatges del club en aquest mercat estival, ja han demostrat perquè van ser figures destacades en la passada Lliga Multisegur, i de moment estan complint amb escreix les expectatives que hi tenien posades sobre ells.

Els del Principat han perdut tres partits en els últims deu, però llueix millor que el Hibs a la defensiva i serà un aspecte tàctic que hauran de tenir en compte i explotar per fer mal els locals. Les dues porteries a zero en els últims quatre partits haurien de motivar encara més a l’equip viatger, encara que vèncer a l’Hibernian fora de casa serà tot un desafiament. Els amfitrions, per la seva part, sol han perdut dues vegades en els últims deu partits.

Malgrat perdre 1-0 contra el St. Johnstone en la Copa d’Escòcia, el passat 22 de maig, el recent ressorgiment del Hibs és una cosa destacar. Per al seu entrenador, Jack Ross, tenir l’avantatge de ser local significa que «la victòria és l’única manera de progressar». Ross ha estat a càrrec del conjunt des de novembre de 2019 i fa una mitjana d’1,75 punts per partit després de 73 partits, comptant amb la victòria que van treure la setmana passada davant l’Arsenal per 2-1. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT