PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Inter lluitarà a Albània per portar un resultat favorable per a la tornada

El seu rival, el KF Teuta, veu «el modest equip d’Andorra» com una prova que arriba «en un bon moment»

Per David Sansaloni

L’Inter d’Escaldes a Albània abans de disputar el partit davant el KF Teuta.
L’Inter d’Escaldes a Albània abans de disputar el partit davant el KF Teuta. | Inter Club d’Escaldes

L’Inter Club Escaldes jugarà avui, a partir de les 19.00 hores, el partit referent a l’anada de la segona ronda classificatòria d’aquesta nova Conference League. Els escaldencs tindran davant el KF Teuta albanès, un dels clubs fundadors de la lliga a Albània i que ha jugat sempre a primera divisió des de 1930 fins ara, excepte al 1959 i al 1961.


Sobre el paper, els d’Albert Lopo parteixen amb menys possibilitats per a aconseguir el passi de ronda, a causa del nivell presentat pel Teuta durant les darreres temporades. Cal destacar que els rivals dels andorrans van ser els campions de la Super Lliga albanesa aquesta temporada, i la passada van conquerir la seva quarta Copa d’Albània i, posteriorment, la Supercopa davant el campió de la seva lliga, el KF Tirana per 2-1. Al rànquing de coeficient de clubs de la UEFA, ambdós conjunts estan ben a prop, sent els del Principat els 386 classificats, per la 340a plaça dels que actuaran com a locals en aquest duel.


L’atzar va voler que els campions de la Lliga Multisegur 2020-2021 tardessin solament un mes a tornar a la terra on van fer història. L’estadi Niko Dovana de Durrës (construït en 1965 i amb capacitat per a 12.000 espectadors) serà la seu de l’estrena de l’equip a la UEFA Conference League, el mateix estadi on van aconseguir la seva primera victòria de la història a les competicions europees, quan van guanyar per 1-0 l’Havnar Bóltfelag de les Illes Fèroe durant la semifinal de la Ronda Preliminar de la UEFA Champions League. El gol de Jordi Betriu va donar l’alegria als aficionats escaldencs la passada nit del 22 de juny.
Cal recordar que, amb l’anul·lació de la normativa del valor doble dels gols fora de casa, l’Inter haurà de treure un resultat favorable en vista al partit de tornada que es disputarà a l’Estadi Nacional d’Andorra la Vella. El que abans un empat amb gols hauria significat una bona notícia per als visitants, ara és indiferent, i el factor camp passa a ser clau en aquest tipus d’eliminatòries.


En la roda de premsa prèvia a la trobada, l’entrenador del KF Teuta, Edi Martini, va valorar el duel assegurant que «els coneixem bé [a l’Inter], gràcies a aquests dos partits que van jugar a Albània. Els hem vist i estudiat. Hem de fer allò que millor sabem fer i no bregar massa amb la forma en què juga l’oponent», mentre afegia que pel que fa a la classificació «nosaltres tenim més possibilitats. No hem de pensar en què podem fer en el primer partit, ja que haurem de disputar la tronada i necessitem una visió més general». Martini també va comparar l’estil de joc del seu equip amb el del «modest equip andorrà», i va explicar que «tenint en compte les nostres qualitats i les del rival, hem d’estar 100% mobilitzats en el camp. Serà un partit fort, barallat, on tots saben defensar i contraatacar bé».

Així doncs, després de la seva estança a la Champions League, els d’Andorra intentaran començar amb bon peu aquesta competició europea deixant un escenari que els permeti tenir les màximes opcions possibles per donar-ho tot la pròxima setmana al Nacional. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT