PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Standard & Poor’s referma la qualificació BBB/A-2 d’Andorra

L’agència preveu «una sòlida recuperació econòmica» després de la pandèmia

Per El Periòdic

L’edifici de l’agència.
L’edifici de l’agència. | AFP

L’agència internacional Standard & Poor’s (S&P) referma la qualificació d’Andorra en BBB/A-2 i manté la perspectiva estable del país en la darrera nota publicada per l’organisme donada a conèixer el dilluns. S&P ressalta que l’avaluació del Principat té en compte la seva pròpia «expectativa d’un repunt econòmic després del xoc en l’economia temporal causat per la pandèmia». De fet, l’agència preveu, després de la recessió provocada pel coronavirus el 2020, «una sòlida recuperació econòmica durant el 2021-2024», en la mateixa línia que Espanya i França.

En aquest sentit, des de S&P es remarca que tots els sectors de l’economia andorrana es van contraure durant l’any passat, excepte el de la construcció. En la nota s’apunta que, «en general, el PIB es va reduir un 11,8% en termes reals, gairebé un 1% menys que en la nostra estimació prèvia». «Esperem que l’economia andorrana repunti un 5% en termes reals el 2021 i una mitjana de l’1,4% el 2022-2024», van afegir.

Així doncs, l’agència considera que els «forts superàvits» anteriors a la pandèmia i la reducció del deute van proporcionar a les autoritats el marge suficient a l’hora d’adoptar mesures de suport a l’economia durant tota la pandèmia i gestionar les conseqüències derivades de la situació sanitària. A més, van posar en relleu que el Govern segueix mostrant compromís amb una de les prioritats d’Andorra: obrir l’economia a inversors estrangers.

PUBLICITAT
PUBLICITAT