PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra encetarà la Primera RFEF el 28 d’agost al Nacional

Els tricolor es mediran al Linares Esportiu en la primera jornada i acabaran a Andalusia davant el Linense

Per David Sansaloni

Rubén Bover lluita amb Ilaix Moriba en un partit davant el Barça B la temporada passada.
Rubén Bover lluita amb Ilaix Moriba en un partit davant el Barça B la temporada passada. | @FCANDORRA

La nova Primera RFEF (antiga Segona Divisió B) ja té calendari oficial per a aquesta temporada, que es posarà en marxa el pròxim 28 d’agost, i finalitzarà el 29 de maig del 2022. Així doncs, l’FC Andorra va conèixer les dates i els llocs (si al Principat o fora) en les quals competirà davant els 19 equips que conformen el grup 2 en què estan els tricolor.


De moment, i com a cites més importants, els d’Eder Sarabia encetaran la competició a Andorra, teòricament, i si no hi ha cap canvi d’última hora, a l’Estadi Nacional davant el Linares Esportiu, i l’acabaran contra la Real Balompédica Linense al Municipal de la Línea, en la mateixa ciutat andalusa. Ambdós equips van estar la passada temporada emmarcats en el grup 4 de la Segona Divisió B, però el Linares Esportiu al subgrup B (on va aconseguir una més que meritòria segona posició) i la RB Linense al subgrup A, on va ser quart a la temporada regular.


Cal recordar que aquesta nova categoria creada per la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va quedar dividida en dos grups de 20 equips cadascun. En el grup 1 destaquen noms com el del Deportivo de la Coruña, que és tot un clàssic de la màxima categoria del futbol espanyol, les pedreres del Celta de Vigo i de l’Athletic de Bilbao o el Racing de Santander (altre equip històric de l’elit). Pel que fa als andorrans, i en paraules d’alguns directius del club, van quedar enquadrats en un grup amb molt de nivell que, segons els mandataris, distava molt de l’altre grup. L’FC Andorra haurà d’enfrontar conjunts com els que reviuran el miniclàssic, Barça B i Reial Madrid Castilla, les pedreres del Sevilla i del Betis, a més del Vila-real B i dos grans clubs amb molt de recorregut en les màximes categories com són el CD Castelló o l’Albacete Balompié.


La Primera Divisió RFEF serà el tercer esglaó del futbol a Espanya, per darrere de LaLiga Santander i LaLiga Smartbank, i va treure aquest calendari d’una manera ja habitual. L’acte, que es va produir a la Ciutat Esportiva de las Rozas, va comptar amb la presència de quatre mans innocents, en representació dels jugadors, els entrenadors, els presidents i els aficionats que gaudiran de la competició. El procediment va consistir en l’extracció de quatre pilotes que contenien un número, i la xifra formada (que va ser el 90.145) va reduir a una les 100.000 opcions possibles. A partir d’aquí es configura a través d’un algoritme la resta del calendari que, com ocorre en LaLiga Santander i LaLiga SmartBank, és asimètric, el que vol dir que l’ordre de partits en la primera i segona tornada no serà el mateix.


Els del Principat es troben a hores d’ara en plena estada, a Alacant, per realitzar la pretemporada, on disputaran un total de nou partits, la majoria en terres mediterrànies. Una vegada tornin al país, i en paraules del director tècnic, Jaume Nogués, l’equip s’instal·larà a l’Estadi Nacional a principis d’agost per romandre fins que comenci la lliga. Això sí, el recinte el compartiran amb el rugbi, que entrenarà a la tarda, mentre que el futbol ho farà al matí. Les negociacions pel tema de la seu dels tricolor, segons van confirmar Nogués i el mateix president, Ferran Vilaseca, encara segueixen en marxa i «seguim en contacte amb totes les parts implicades per arribar a una solució que beneficiï a tots», va explicar el director tècnic. Un total de 38 jornades formaran aquest campionat, que donarà pas, posteriorment, a les eliminatòries referents als play-off d’ascens cap a la Segona Divisió espanyola.

 

Roger Riera, altre escola Barça per a l’equip de Sarabia

L’FC Andorra va anunciar, just abans del sorteig del calendari de la Primera RFEF, el fitxatge del central Roger Riera, procedent del Barça B. El jugador va acabar contracte amb el club blaugrana el passat 30 de juny i ara s’incorporarà a la disciplina tricolor, formant part del grup durant la pretemporada. Riera, que també pot actuar com a lateral dret, va arribar el gener passat al Barça B procedent del NAC Breda, i va ser un dels jugadors més utilitzats per García Pimienta.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT