PUBLICITAT

El Comú, obligat a canalitzar l'aigua per evitar que surti bruta al Pas

  • Les resistències que estan col·locant-se a les obres del carrer Major no funcionen
PEPA GALLEGO
ENCAMP

Periodic
Operaris treballen en l'inici de les obres del carrer Major del Pas Foto: TONY LARA

El ministeri de Medi Ambient ha obligat al Comú d'Encamp a canalitzar l'aigua procedent de la Font dels Isards per així evitar que l'aigua potable que abasteix al 8% de la població del Pas de la Casa sigui bruta. Així ho va explicar ahir el cònsol d'Encamp, Miquel Alís, que després de l'aprovació al consell del comú, va manifestar que s'inciarà el projecte de canalització de l'aigua d'aquesta part de la localitat.

Les cases que s'abasteixen de l'aigua de la Font dels Isards en èpoques de pluges no poden fer ús de l'aigua potable ja que surt bruta, com de color de la terra.

Aquesta part del Pas de la Casa ja fa anys que va tenir un litigi pel tema de l'aigua potable. Segons va explicar ahir Alís, unes obres que Saetde va executar en la zona van afectar a la xarxa d'aigua potable. «El moviment de terres efectuat per les obres on es capturava l'aigua va afectar aquesta i el seu consum», va recordar el cònsol encampadà. Tècnics de Medi Ambient van efectuar en el seu dia analítiques per comprovar el mal estat i ara, després d'un temps l'aigua és òptima i les analítiques són correctes. Tot i això, des del Ministeri de Medi Ambient s'ha obligat al Comú a canalitzar les aigues d'aquesta font per evitar que en cas de precipitacions i de mogudes de terres, l'aigua de l'aixeta dels domicilis d'aquesta part del Pas torni a sortir bruta.

Per altra banda, a les obres del carrer Major del Pas de la Casa s'han detectat que les resistències que es col·loquen a les voravies per donar calefacció i deixar el pas lliure de neu, no funcionen. Es tracta de les primeres obres que s'han realitzat mitjançant contribucions especials a la parròquia d'Encamp, a més a més, el 100% del cost de les resistències és pagat íntegrament pels veïns. Davant d'aquesta situació el cònsol encampadà ha convocat a les empreses encarregades d'aquesta obra i a les distribuïdores de les resistències per esbrinar què està passant i trobar una solució. Segons Alís aquestes resistències s'han col·locat només en part d'aquest carrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT