PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

López assisteix a la reunió de la Cosac

La Covid i els riscos cibernètics centren la trobada

Per El Periòdic

Pere López al seu despatx.
Pere López al seu despatx. | Maricel Blanch

La Conferència d’Òrgans Parlamentaris Especialitzats en Afers de la Unió de Parlaments de la Unió Europea (Cosac) es va reunir ahir a Ljubljana de manera telemàtica. Es tracta d’una reunió de presidents en la qual va prendre part el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, en qualitat de president de la comissió legislativa de Política Exterior.

Segons un comunicat, a la trobada es van tractar les prioritats de la presidència eslovena de la Unió Europea. Així, es va parlar de la resiliència de la Unió Europea enfront de la pandèmia de Covid-19 i els riscos cibernètics, fent especial èmfasi en l’àmbit de la salut i la necessitat d’ampliar la legislació sanitària i d’investigació per a poder ser més forts davant de properes possibles crisis sanitàries.

Una segona prioritat d’Eslovènia per a la seva presidència de la Unió Europea és el canvi climàtic, i amb relació a aquest aspecte es va parlar de les greus inundacions i catàstrofes naturals que està patint el centre europeu aquestes darreres setmanes.

També es va tractar la voluntat eslovena de desenvolupar la Unió Europea com un espai de drets i llibertats, fent especial atenció a qüestions de solidaritat. Així, es vol «crear un espai on la igualtat d’oportunitats sigui una realitat en el si de la Unió Europea», va resumir López.

Finalment, el quart eix prioritari d’Eslovènia és el veïnatge cooperatiu, buscant millorar les relacions amb regions veïnes, com és el cas dels Balcans Occidentals. 

La Cosac preveu fer una reunió presencial al final del semestre de presidència d’Eslovènia de la  Unió Europea, a finals d’any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT