PUBLICITAT

La Massana

Arinsal serà l’escenari de la nova edició de l’Skyrace Comapedrosa

A més de les clàssiques Skyrace Comapedrosa i Skyrace Arinsal, també s’estrenarà la cursa Ultra Comapedrosa

Per David Sansaloni

Un moment de l’arribada en l’edició del 2019
Un moment de l’arribada en l’edició del 2019 | Skyrace Comapedrosa

Els millors corredors de l’Skyrunning mundial es reuniran aquest diumenge a Arinsal per participar en una nova edició de l’Skyrace Comapedrosa, cursa que forma part de les Migu Run World Series i que comptarà amb la presència dels atletes que dominen les curses de mundials de muntanya. En aquesta edició, a més de les tradicionals proves Skyrace Comapedrosa i Skyrace Arinsal, s’estrenarà una nova prova, l’Ultra Comapedrosa, de 50 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4.500 metres. En total, la cursa acollirà 1.500 participants amb els seus acompanyants, tot un èxit d’inscripcions, procedents de 28 països de tot el món (una xifra rècord fins al moment) i on destaca també un gran increment d’inscrites en categoria femenina que arriba al 20%.


La competició està catalogada com una de les curses de trail running més exigents del país, ja que arriba fins als 2.942 metres d’altitud, fins al pic del Comapedrosa (el més alt d’Andorra) i oferirà un total de tres proves: la Skyrace Comapedrosa, de 24 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell i puntuable per a la Migu Run Skyrunner World Series; la Skyrace Arinsal, de 18 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu; i finalment, la gran novetat de l’edició, l’Ultra Comapedrosa.


En la presentació de l’esdeveniment, que va tenir lloc ahir als peus del telecabina Josep Serra, van acudir el conseller d’esports massanenc, Kevin Poulet, el director tècnic de la cursa, Albert Balcells, el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella, i el president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari. Balcells va explicar l’objectiu principal de l’organització, que consisteix a «fer que els participants se sentin segurs, i per això hem garantit l’amplitud i l’espai en les arribades». Per la seva part, Poulet va voler posar èmfasi en la importància d’acollir aquesta Skyrace. «Realitzar aquesta mena d’esdeveniments és clau, sobretot a Arinsal, ja que ajuden a dinamitzar la parròquia», va declarar el conseller, mentre que Marticella completava el discurs turístic afirmant que «s’ha treballat per connectar el poble d’Arinsal amb el sector de Pal Arinsal, i gràcies a la nova cursa ja és un fet. Ha estat un punt molt important per l’estació en els últims anys» i també va fer menció especial als 40 voluntaris que tiraran un cop de mà per garantir l’èxit de la jornada. Ferrari va ser l’últim en prendre la paraula, i va afirmar que aquesta «és una de les proves més importants, no només per als corredors, sinó també pel país. Andorra ja no és solament un país d’hivern i s’està demostrant a poc a poc, el que deixa constància de la bona feina feta per totes les parts implicades en els esdeveniments organitzats en aquestes dates».

 

Reestructuració viària

El centre urbà d’Arinsal rebrà modificacions viàries i també comptarà amb diversos punts d’avituallament, on el Refugi del Comapedrosa serà un dels llocs clau per seguir la cursa. L’accés amb telefèric permetrà arribar-hi de forma més ràpida i segura i esdevindrà una localització on poder animar als corredors i gaudir dels paisatges del Parc Natural del Comapedrosa. Segons va anunciar Marticella, s’enviarà un comunicat a tots els veïns per informar de les modificacions. El mandatari també va voler agrair la comprensió dels habitants, als quals s’intentarà «canviar el menys possible el seu dia a dia habitual». 

 

Albert Balcells - Director de la cursa

«Tenim com a objectiu fer que els participants se sentin segurs, i per això hem garantit l’amplitud i l’espai en les arribades»

 

Kevin Poulet - Conseller d’esports de la Massana

«Realitzar aquesta mena d’esdeveniments és clau, sobretot a Arinsal, ja que ajuden a dinamitzar la parròquia»

 

Josep Marticella - Dir. Vallnord-Pal Arinsal

«S’ha treballat per connectar Arinsal amb el sector de Pal Arinsal i el telefèric serà gratuït tot el diumenge»

 

Carlo Ferrari - President de la FAM

«És una de les proves més importants, no només per als corredors. Andorra ja no és solament un país d’hivern»

PUBLICITAT
PUBLICITAT