PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’aler estatunidenc Drew Crawford ja és tricolor

El jugador fitxa per una temporada als seus 31 anys i 1,96 metres d’alçada

Per El Periòdic

Crawford en una jugada d’atac en un partit la passada temporada.
Crawford en una jugada d’atac en un partit la passada temporada. | Brescia

El MoraBanc va fer oficial el fitxatge del jugador nordamericà Drew Crawford (31 anys i 1,96 metres d’alçada) que arriba provinent del Brescia italià. El nou membre de la disciplina tricolor fa anys que va mostrant la seva qualitat al bàsquet europeu, amb presència en l’Eurolliga, l’EuroCup i la Fiba Champions League. 


Segons els que l’han seguit de prop, i el mateix MoraBanc, Crawford és un aler polivalent amb capacitat per fer moltes tasques diferents en pista i amb números realment competents. Amb l’Armani Milà, a l’Eurolliga, va fer 11,9 punts i 3,9 rebots fa dues temporades. Tanmateix, amb el Brescia la temporada passada va ser un dels jugadors importants de la lliga italiana, aconseguint 14,6 punts, 4,1 rebots i 2,3 assistències per partit, mantenint unes estadístiques molt semblants a EuroCup. «Drew Crawford està cridat a ser una peça destacada en la nostra idea de joc, per la seva experiència, qualitat, lectura de joc i capacitat per fer moltes tasques a la pista» va exposar el general manager del club, Francesc Solana, que va afegir que «buscàvem un aler que reunís les característiques que té Crawford que, a més, porta ja una carrera llarga a Europa i tenia ganes de provar l’experiència de jugar la Lliga Endesa».


Crawford va tenir la seva primera experiència en el bàsquet europeu el 2015 amb el Bnei Herzliya d’Israel, on va registrar 15,8 punts i 5,3 rebots. Just després va emigrar a Alemanya per a jugar amb el MHP Riguessin Ludwigsburg, i un any més tard va tornar a Israel per a militar en el Maccabi Rishon LeZion. El Vanoli Cremona va ser el seu primer equip a Itàlia, on va aconseguir 17,4 punts i quatre rebots per partit, per a sortir proclamat com a MVP (millor jugador) de la lliga. La seva següent aventura va ser a Turquia per a defensar els colors del Gaziantep, i poc després va tornar al país mediterràni, on va poder debutar en l’Eurolliga amb l’Armani Milà.


Així doncs, l’aler es converteix en el quart fitxatge de l’entitat andorrana, després de Conor Morgan, Amine Noua i Codi Miller-McIntyre. Ibon Navarro rep un jugador molt semblant, pel que fa a l’estil de joc, a Clevin Hannah o Sergi García, i que segurament estarà destinat a suplir la baixa de Jeremy Senglin, però amb un poc més d’incidència en el joc ofensiu, demostrant no tenir por en penetrar a la pintura quan la jugada així ho requereixi. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT