PUBLICITAT

Escaldes-Engordanyr

Salut detecta vuit positius en el cribratge al concert de Don Diablo

Durant el cap de setmana es registren 86 casos nous i sis ingressos hospitalaris, un d’ells greu a l’UCI

Per El Periòdic

Don Diablo en la seva actuació a la plataforma de Soldeu, dissabte passat.
Don Diablo en la seva actuació a la plataforma de Soldeu, dissabte passat. | Andorra Turisme

Els cribratges que s’impulsen des del Ministeri de Salut per tal de donar la màxima seguretat a la celebració dels concerts que conformen l’Andorra Mountain Music (AMM) van permetre detectar aquest dissabte vuit positius entre els assistents a l’actuació de Don Diablo. Segons va explicar ahir el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, tots ells eren turistes, i arran del resultat, no se’ls va deixar entrar al recinte. 

El concert del dj, el quart que se celebra en el marc del festival, va comptar amb una notable entrada, però inferior a la registrada en espectacles com els oferts per Armin van Buuren, un dels caps de cartell de l’AMM juntament amb David Guetta. De fet, Torres va detallar que van gaudir de l’actuació fins a 2.934 persones. Aquest era el primer concert que se celebrava sense el servei de restauració i beguda, una mesura presa per Salut per tal de minimitzar l’efecte de la Covid i prevenir nous contagis. Tot i això, aquesta restricció va provocar, segons va reconèixer Torres, «que a l’exterior del poble hi hagués més moviment» de persones, que principalment feien botellots. Davant d’aquesta situació, el ministre va confirmar que «durant aquesta setmana analitzarem les mesures a prendre» de cara a l’actuació de DJ Snake, que tindrà lloc aquest dissabte, amb la voluntat d’evitar imatges com les que s’han pogut veure aquest cap de setmana. «En funció de l’evolució de la pandèmia ens anem adaptant per fer un festival segur», va apuntar Torres.

Finalment, quant al concert de DJ Snake, anunciat la setmana passada en substitució de Texas, està registrant una bona evolució de vendes des que dissabte s’obrís el període per adquirir les entrades. Tot i això, Torres va manifestar que també hi ha hagut diverses demandes de reemborsament. La poca antelació de l’anunci de l’actuació del nou artista, i el fet que moltes persones van adquirir la seva entrada per gaudir de Texas, provoquen que el concert de DJ Snake sigui menys multitudinari que els anteriors.

Així mateix, el Govern va informar ahir que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia d al Principat és de 14.359 persones, això vol dir que des de divendres, s’han detectat 86 nous positius. La xifra de casos actius ¡ és de 335 i el total de defuncions fins a la data és de 127.

A més, ahir es comptabilitzaven sis persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, cinc a planta i una a l’UCI, que requereix ventilació mecànica. Per tant, s’han incrementat en dos els ingressos hospitalaris durant el cap de setmana. Quant als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del pla de vacunació s’han administrat 82.349 dosis –48.445 primeres dosis i 33.904 segones–.

 

Desaparició de la mascareta

A escala internacional, i després de 480 dies des del primer confinament, per primera vegada en 16 mesos, Anglaterra va eliminar ahir les últimes restriccions legals per la pandèmia. El Dia de la llibertat, com havia batejat triomfalistament la data 19 de juliol Boris Johnson, deixa en mans dels ciutadans la responsabilitat de protegir-se del virus, en un moment en el qual els contagis estan creixent exponencialment. Un «experiment perillós» segons els 1.200 científics i sanitaris internacionals que van signar un document en la revista Lancet contra la decisió del primer ministre.

A partir d’ara no és obligatori l’ús de mascaretes o guardar distància social, els grups poden reunir-se en llocs coberts o en les llars sense límit de nombre de persones i cadascú pot convidar a quants vulgui a noces, batejos o funerals. La fi de la distància social permet la reobertura amb l’aforament complet de teatres i cinemes. El ball i la música tornen a les discoteques sense necessitat que el públic hagi de mostrar a l’entrada el passaport Covid o tests negatius.

Tot plegat, però, ha agafat Johnson confinat, al igual que el titular d’Economia, Rishi Sunak, després d’haver estat en contacte amb el responsable de Sanitat, Sajid Javid, que va resultar positiu.

Pel que fa a l’entorn, milers de persones van marxar el dissabte a París i altres ciutats franceses per a protestar contra l’obligació als treballadors de la salut de vacunar-se o dels certificats que seran requerits per a entrar a restaurants i altres llocs. Els manifestants van corejar «llibertat» i portaven cartells en què titllaven de «dictadura mèdica» les mesures preses pel president i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT