PUBLICITAT

Un sol turista, totes les valls del nord

  • La tercera edició de la guia d'activitats compta amb la participació dels agents privats
EVA ARASA
LA MASSANA

Periodic
Baró, Rafel i Gabriel es miren la nova edició de la guia de les Valls del Nord, ahir, a la Casa Rull de Sispony Foto: TONY LARA

Unir esforços per promocionar el turisme d'estiu. Aquesta és la filosofia que hi ha al darrere de la guia de les Valls del Nord, que es presentarà la setmana vinent a Fitur –la Fira de Turisme a Madrid– i que editen conjuntament els comuns de la Massana i Ordino i Vallnord. La guia, que arriba aquest any a la seva tercera edició, compta per primera vegada amb la participació dels agents privats de les dues parròquies, a través dels seus representants a la Taula de Turisme de les Valls del Nord. De la guia, se n'han editat 42.000 exemplars i, a més, es pot consultar en format electrònic tant a les pàgines web dels dos comuns com a la de Vallnord.

La implicació dels agents privats –principalment, hotelers i comerciants– és un objectiu que perseguien els dos comuns i aquesta vegada s'ha pogut materialitzar a través d'una guia que posa èmfasi en les activitats d'estiu, com ara el senderisme i les excursions a cavall. Igualment, s'ha fet un esforç per concretar al màxim les dates dels esdeveniments, cosa que ha de facilitar la venda d'estades, i s'ha detallat molt més la informació referent als hotels i restaurants de les dues parròquies. Una de les principals novetats, que respon justament a una petició dels privats, és que la guia és més visual, amb fotografies il·lustratives de l'oferta de lleure de les Valls del Nord que guanyen espai al text i una organització de la informació que, en el cas dels allotjaments i la restauració, es divideix per pobles.

La Massana i Ordino han destinat un total de 38.000 euros a la nova guia de les Valls del Nord, que inclou tota la informació turística de les dues parròquies, enfocada sobretot a l'estiu, i engloba, així mateix, les activitats que ofereix Vallnord en aquest període. L'objectiu, tal com van assenyalar ahir els responsables del project–el conseller de Turisme de la Massana, David Baró; el conseller de Turisme d'Ordino, Bartumeu Gabriel, i el director general de Vallnord, Martí Rafel– és fer una guia atractiva, i per això, en aquesta edició, s'han potenciat les imatges en detriment del text, tot i que també vol ser una eina útil i amb la informació ben ordenada. El fet de fer la guia conjuntament també suposa un estalvi econòmic per a les dues parròquies i permet oferir «un millor servei al visitant, que agraeix tenir-ho tot en un sol llibret», segons va assenyalar Rafel.

Potenciar el producte

El director general de Vallnord té clar que «la clau és el propi producte» i, de cara a l'estiu, s'invertirà en els circuits del bike park i s'adquirirà una segona màquina per al seu manteniment.

La Massana, pel seu cantó, farà sortides regulars a cavall pel parc del Comapedrosa, després de l'èxit de la prova pilot que es va fer l'estiu passat, i Ordino potenciarà les visites guiades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT