PUBLICITAT

La Massana

La Serenalla, espai de reflexió sobre sostenibilitat a la Massana

Malgrat el miler de visitants en hora punta, no cal tancar el recinte per aglomeracions

Per Carmen Salas

Un moment de la Serenalla, aquest cap de setmana
Un moment de la Serenalla, aquest cap de setmana | COMÚ DE LA MASSANA

Després de l’aturada oblidada de l’any passat, la Serenalla va tancar ahir la que ha estat la seva tercera edició amb un èxit de participats i afluència de públic.

Ubicat un cop més al parc del Prat Gran de la Massana, durant quatre dies (del 15 al 18 de juliol), el mercat, que enguany ha volgut destacar l’aspecte sostenible de la proposta, ha tornat a ser punt de trobada de tots aquells interessats en descobrir les últimes novetats per dur un estil de vida més saludable. La clau de l’èxit radica sense cap mena de dubte en combinar una vintena d’expositors de productes artesanals i de proximitat (de bellesa, salut, alimentació, etc.), amb una oferta d’oci i cultura multidisciplinar. Tallers de creativitat, àrees de descans, zones de degustació gastronòmica via foodtracks, cinema a la fresca a les nits, sessions de ioga, música en directe i un espai d’intercanvi d’idees on es va debatre sobre temes tan interessants com l’agricultura sostenible.

Marisa Luna, fundadora i alma mater de Capricho de Luna, que elabora sabons artesanals 100% naturals i ecològics, ha estat un de les empresàries que ha tornat ha participar a la Serenalla perquè creu que es «un espai ideal que abasta molts temes de salut, benestar i creativitat molt connectat amb la sostenibilitat» que facilita un passeig lúdic i obert a la reflexió.

Així mateix, el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, va destacar que «en el context actual necessitem espais de diversió i convivència. Agraïm la feina dels organitzadors i dels responsables dels estands per la qualitat de l’oferta i també a tots els assistents per haver-se adaptat a les mesures sanitàries». El conseller va apuntar que tot i que l’afluència ha estat molt alta durant els quatre dies, en cap moment no s’ha hagut de tancar el recinte per aglomeracions. El topall màxim, segons els protocols sanitaris, era de 1.200 persones, però a les hores punta el nombre d’assistents va ser d’un miler. 

La coordinadora de la Serenalla, Isabel Rodrigo, per la seva banda, va assegurar que «el principal repte era la satisfacció dels visitants. No només volem que vingui molta gent sinó que el més important és que el visitant visqui experiències i se’n vagi satisfet». Per això, la principal conclusió d’aquesta tercera edició és que cal continuar apostant pel format de la Serenalla, amb el tret diferenciador de fer viure diferents experiències artístiques, d’oci, culturals i d’interès general, a través de l’espai Àgora, tallers, concerts i demostracions, tot i que l’organització pren nota i de cara a l’any que ve s’incrementarà la promoció turística.

Després de la bona resposta de la Serenalla, el Comú de la Massana ja està treballant en pròximes accions a la parròquia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT