Pogacar es corona a París i el resident Carapaz queda tercer

El Tour de França 2021 tanca les portes en un any per al record a Andorra

Kuss entra com a primer en l’arribada d’etapa a Andorra la Vella.
Kuss entra com a primer en l’arribada d’etapa a Andorra la Vella. | SFGA/CEsteve

El Tour de França 2021 va donar per acabada la seva edició 108 amb el tradicional final en els Camps Eliseus de París, que va coronar a Tadej Pogacar com a campió per segona vegada.

El belga Wout Van Aert va guayar en la darrera del campionat a un Mark Cavendish que no va poder trobar al seu equip ben col·locat i, per tant, no va poder trencar la igualtat que el manté al capdavant del palmarès del Tour amb 34 triomfs, empatat pel llegendari ciclista belga Eddy Merckx.

Al podi, un Pogacar que va aconseguir tres victòries d’etapa, un domini aclaparador i que, a més, es va convertir en el més jove de la història en sumar dos triomfs a París. Juntament amb ell, la segona posició la va assolir Jonas Vingegaard i el tercer lloc el va ocupar el resident Richard Carapaz, que va escriure una fita històrica, convertint-se en el 20è ciclista en la història en haver aconseguit un podi en les tres grans, com són el Tour de França, el Giro d’Itàlia i la Volta a Espanya.

Així doncs, finalitza un dels grans esdeveniments esportius del món, quedant per al record el seu pas per Andorra, amb una arribada i una sortida d’etapa, a més d’una jornada de descans, i sent el Pas de la Casa el punt de sortida més elevat en la història de la competició.