PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arnau Graslaub fa quart als Campionats d’Espanya

L’andorrà frega el podi en una cursa on ja va sortir campió l’any passat

Per El Periòdic

Graslaub (esquerra) abans de la competició.
Graslaub (esquerra) abans de la competició. | FAC

El corredor de la Federació Andorrana de Ciclisme Arnau Graslaub va aconseguir la quarta plaça en els Campionats d’Espanya de descens que van tenir lloc el cap de setmana a Panticosa (Osca). En aquest mateix context, Graslaub ja es va proclamar campió en categoria cadet l’any passat, en aquella ocasió a Granada, però malauradament aquest any no ha tingut opció a revalidar el títol.


Sota una calor sufocant, dissabte es van realitzar els entrenaments en un circuit «llarg, dur, variat i molt tècnic en alguns trams», segons va explicar la federació. La sequedat del terreny i la pols van dificultar el desenvolupament normal de la prova, on van haver-hi moltes caigudes durant tota la jornada. L’andorrà no va quedar exemt i també va anar pel terra en algun moment, tot i que sense conseqüències greus.


Ahir a primera hora es va portar a terme la baixada d’escalfament i, posteriorment, va començar la primera màniga (que serveix per ubicar els temps de sortida dels corredors a la final). Graslaub va aconseguir un bon temps de 3.19, que el va situar a només dos segons del segon lloc i les sensacions van ser bones de cara a la final. A aquesta, el de la FAC va intentar mantenir el nivell de la classificatòria, però un error en un punt complicat no li va permetre accedir al podi, assolint el quart lloc a només un segon del tercer. El circuit es va endurir moltíssim pel desgast sofert durant tot el cap de setmana i va provocar que estigués en «molt males condicions, provocant accidents, errades i problemes mecànics als corredors», va declarar l’equip del Principat.


La propera parada per a Graslaub seran els Campionats d’Europa a Maribor, que lligarà amb la tercera cita de Copa del Món, també a la localitat eslovena. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT