PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mònica Bou farà un homenatge a la ballarina americana Isadora Ducan

El Santuari de Meritxell acollirà l’espectacle de dansa contemporània

Per Cristina Rozados

La ballarina americana Isadora Ducan.
La ballarina americana Isadora Ducan. | Arnold Genthe

Les Nits d’estiu als museus organitza una actuació de dansa contemporània el 14 d’agost a les 22.00 hores al Santuari de Meritxell. Les coreografies estaran interpretades per l’especialista andorrana de dansa contemporània Mònica Bou, i seran coreografies originals d’Isadora Duncan, una ballarina i coreògrafa americana de principis del segle XX que va ser la creadora de la dansa contemporània.


El tècnic del Departament de Museus i Monuments, Eduard Tarrés, afirma que aquest espectacle serà especial, ja que a Andorra no s’acostuma a veure actuacions de dansa contemporània, i afegeix que la ubicació i la mena d’espectacle faran que «la nit sigui màgica». Les entrades per aquest esdeveniment es poden reservar trucant al telèfon 836 908.
Les Nits d’estiu als museus organitza 45 activitats «per a tots els gustos», com va afirmar Tarrés. En el repertori hi haurà concerts de música, on «s’aposta per als artistes locals», a més de representacions teatrals, itineraris i tastos de vi.


La iniciativa va sorgir per «donar una excusa a la gent del país per anar a visitar els museus nacionals», va afirmar Tarrès. El 4, 11 i 18 d’agost es podrà descobrir la història de l’església de Santa Coloma a través d’una visita teatralitzada i el 12 d’agost, al llac d’Engolasters s’observaran les llàgrimes de Sant Llorenç amb la companyia dels astrònoms del parc astronòmic Montsec. Seguidament, el 30 d’agost es visitarà el patrimoni romànic de la parròquia d’Encamp, amb una visita guiada a tres esglésies: Sant Romà de Vila, Santa Eulàlia d’Encamp i Sant Marc.


Per últim, les Nits d’estiu als museus finalitzaran el 18 de setembre amb el concert Diàlegs per a violí i violoncel, interpretat pel duo de l’ONCA format per David Olmedo (violi) i Gaetane Dunyslaeger (violoncel). Els artistes interpretaran peces basades en danses populars de l’època barroca i romàntica. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT