PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany reprograma les activitats de la festa major

El comú reforçarà la vigilància perquè es compleixin les mesures de seguretat

Per El Periòdic

El president de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany, Jaume Ambor, durant la presentació de la festa major.
El president de la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany, Jaume Ambor, durant la presentació de la festa major. | ANA / M. P.

Les darreres restriccions sanitàries imposades pel Govern durant la celebració de les festes majors, han portat a la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany (Uptee) a reformular el programa a contratemps i anul·lar la majoria d’espectacles adreçats a la gent gran. En aquest sentit, segons va comentar ahir durant la presentació de la festa el president de l’entitat, Jaume Ambor, només s’ha pogut salvar el concert de l’Orquestra Maravella, que se celebrarà el 24 de juliol, a partir de les 20.30 hores, a l’aparcament dels Veedors.


La festa major d’Escaldes-Engordany tindrà lloc del 23 al 26 de juliol i compta amb un pressupost que se situa al voltant dels 70.000 euros. Així, de cara al dia 23 la festa començarà a les 18.00 hores amb el repic de campanes i les traques. A la mateixa hora es donarà inici al tradicional mercat al passatge Arnaldeta de Caboet.


Els actes del primer dia de celebració continuaran amb un programa de ràdio a càrrec del jovent de la parròquia a més d’una gran trabucada a càrrec dels trabucaires de la Uptee a les 18.15 hores. Finalment, a les 21.00 hores hi haurà una actuació del grup català Sense Sal a les 21.00 hores a l’aparcament dels Veedors. De cara al dia 24, al matí es realitzaran activitats de ioga i zumba al Parc de la Mola. Més tard, a les 19.00 hores hi haurà una cercavila dels personatges Diney. Per tancar el dia s’oferirà el concert de l’Orquestra Maravella.


El 25 de juliol, a partir de les 09.00 hores, es durà a terme la missa en honor al patró d’Escaldes-Engordany a la Capella de Sant Jaume. Al vespre hi haurà una actuació d’havaneres amb Cavall Bernat al Parc de la Mola. Per acabar el dia, s’oferirà un tribut a Coldplay a l’aparcament dels Veedors a partir de les 21.00 hores.


Finalment, els actes més destacats del 26 de juliol seran la missa de Santa Anna a les 12.00 hores en honor a la patrona de la parròquia a l’església de Sant Pere Màrtir, que comptarà amb l’assistència de les autoritats, el pubillatge 2019-2021 i l’Esbart Santa Anna. Seguit, del tradicional Ball de Santa Anna a la plaça que duu el seu nom a les 13.00 hores. A les 20.00 hores es realitzarà un concert de tribut a Jarabe de Palo. Per acabar, es podrà veure el Castell de Focs d’Artifici a les 22.00 hores que clourà la festa major.


Amb tot, Ambor va destacar que s’ha dissenyat tot un recorregut en el qual serà obligatori l’ús de la mascareta i estarà prohibit fumar o consumir qualsevol mena d’aliment, excepte d’aquells espais que estaran habilitats amb taules i cadires. A més, també s’ha reforçat la seguretat amb sis agents, quatre que vetllaran pel compliment de les mesures dins del recorregut i altres dos que controlaran els accessos. Així mateix, també hi haurà una zona destinada a atraccions per a joves, malgrat que tampoc hi haurà servei de restauració. Estaran ubicades al carrer dels Veedors.


Finalment, des de la Unió Pro-Turisme també s’ha dissenyat una sèrie d’activitats esportives. Durant cada dia en què s’allargui la festa, es durà a terme el primer Campionat de Tir amb Arc al Prat del Roure. El 24 de juliol, entre les 10.00 hores  i les 20.00 hores, hi haurà un Concurs de petanca a les pistes del pavelló del Prat Gran, i de les 16.00 a les 19.00 hores tindrà lloc el 22è Campionat de dards electrònics a la Gruta. El dia 25, de les 10.00 a les 13.00 hores, se celebrarà un torneig d’escacs mitjançant partides ràpides al Parc de la Mola. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT