PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’EuroCup ja té dates

El MoraBanc encetarà la competició europea el pròxim 20 d’octubre en el Basket Hall davant el Lokomotiv

Per David Sansaloni

El calendari de l'EuroCup per al MoraBanc.
El calendari de l'EuroCup per al MoraBanc. | EL PERIÒDIC

L’EuroCup va donar a conèixer el calendari al complet per a la pròxima temporada. Els 20 equips, que van quedar dividits en dos grups de 10, ja saben contra qui s’enfrontaran en el primer partit i com seguirà aquesta primera fase regular. 


Enregistrada com la més llarga en la història de la competició, amb un total de 18 partits, l’etapa de lligueta cobra més importància per als conjunts i està destinada a garantir l’espectacle per als aficionats. El tret de sortida es donarà el pròxim 19 d’octubre, per la qual cosa encara hi ha molt de temps perquè els equips planifiquin com disputar el total de les rondes del que promet ser la campanya d’EuroCup «més forta i competitiva fins ara», en paraules de la mateixa organització.


Malgrat tenir una temporada regular més llarga, no hi haurà setmanes de doble ronda. Els equips ho tenen tot programat per a jugar durant cinc setmanes consecutives, i després tornaran a l’acció el 7 de desembre, on jugaran durant tres setmanes més. Tanmateix, una vegada començe l’any nou, hi haurà un total de 10 rondes que tindran lloc el 2022, començant el 12 de gener. A més, hi haurà un descans d’un mes entre l’últim dia de la ronda 13, el 9 de febrer, i el primer dia de la ronda 14, el 8 de març, i ja se seguirà a partir d’aquí de manera ininterrompuda fins al final de la fase.


La lligueta finalitzarà el 6 d’abril del 2022, i els vuit millors equips de cada grup avançaran a les rondes eliminatòries, que consisteixen en uns vuitens de final, els quarts de final i les semifinals, on tots els duels es disputaran en un format d’un sol joc, en el qual l’equip millor classificat de la temporada regular tindrà l’avantatge de local. Els vuitens de final estan programats per a començar el 19 d’abril del 2022, seguits pels quarts de final el 27 d’abril i les semifinals el 3 de maig. La data i la ubicació de la final de l’EuroCup, a un sol partit, s’anunciarà «en un futur pròxim».

 

Un debut potent

El MoraBanc es veurà les cares en el que serà el seu debut en aquesta EuroCup davant un dels ferms candidats al títol, el Lokomotiv Kuban. Els andorrans viatjaran a Krasnodar en la seva primera sortida europea per plantar cara al clàssic europeu en el Basket Hall. La cita tindrà lloc el pròxim 20 d’octubre, on s’espera que els tricolor treguin un bon resultat donat l’il·lusionant mercat estival que s’està plantejant des de les oficines i el gran final de temporada que va proposar l’equip tot i les nombroses lesions i afectació per part de la Covid-19.


Pel que fa a la trobada entre els dos conjunts de la Lliga Endesa, els MoraBanc s’enfrontarà al Joventut de Badalona el 16 de novembre, a l’Olímpic de Badalona. L’aficionat andorrà podrà gaudir al Poliesportiu de la competició europea per primera vegada aquesta temporada el pròxim 27 d’octubre, a les 19.00 hores, en el partit contra el Dolomiti Energia Trento (Aquila Basket Trento) italià. Això sí, tot dependrà de l’evolució de la pandèmia i de les directrius de la mateixa competició. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT