L’FC Santa Coloma s’imposa amb autoritat i passa a la següent ronda

Els colomencs dominen de principi a fi i es veuran amb l’Hibernian FC en la segona fase classificatòria

Per David Sansaloni

L’FC Santa Coloma celebra el passi a la següent ronda classificatòria de la Conference League. | FC Santa Coloma

L’FC Santa Coloma ja està en la segona fase de l’eliminatòria d’aquesta nova Conference League després de vèncer, amb un resultat històric, al Mons Calpe de Gibraltar. Els colomencs van dominar el partit de principi a fi i en 15 minuts van saber tancar el duel i seguir pressionant i controlant la pilota. En la següent fase ja espera tot un històric europeu com és l’Hibernian FC escocès, que va guanyar el passat dimarts a l’Arsenal, de la Premiere League anglesa, en un partit amistós per 2-1.

Pel que fa a la trobada, els andorrans van sortir amb tot per la victòria, i en el minut 3 Cisteró va penetrar per banda esquerra i va fer una passada cap a l’àrea petita, on Guillaume solament va haver d’espentar la pilota per a anotar el primer gol. Tot just, set minuts després, un córner tret pel mateix Cisteró va trobar el cap de Xavi Puerto, que va rematar completament sol en el punt de penal i posava el 2-0 en el marcador. Per arrodonir aquesta estampida dels d’Albert Jorquera, quan encara no feien 15 minuts de trobada, Cisteró va fer el 3-0 des del punt de penal, arrodonint amb dues assistències i un gol el millor inici d’un equip andorrà en competició europea. Semblava que l’eliminatòria quedava sentenciada, però el Mons Calpe encara va tenir oportunitats per provocar l’esglai a l’Estadi Nacional, i és que fins en dues ocasions els de Gibraltar van estavellar la pilota en el pal de la porteria defensada per Miguel Ángel Ramos.

A banda d’aquestes ocasions, el domini dels colomencs va ser molt clar, tant en la primera com en la segona part. Els darrers 45 minuts van seguir el mateix guió que els primers, això si, amb un poc més d’intensitat per part del conjunt visitant. No obstant això, per si ja quedaven poques opcions per al Mons Calpe, Andreu Ramos va sentenciar amb un bon gol de cap a la sortida d’un córner i va col·locar el 4-0 final.

«Estic molt content del partit que ha fet l’equip, i també per l’eliminatòria en general. En el partit d’anada ja vam demostrar ser superiors i ara ens toca viatjar a Escòcia i plantar cara a tot un històric com és l’Hibernian», va declarar David Virgili en acabar el duel. Per la seva part, l’entrenador Albert Jorquera va explicar que «sabíem el que havíem de fer justament en començar el partit, i ens ha sortit. Ara ens toca seguir competint com hem fet sempre».