PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ramaders d’Andorra presenta les noves safates per a la carn

Aquestes són sostenibles, ja que permetran separar fàcilment el plàstic de la part de cartró

Per El Periòdic

La ministra Calvó i el gerent de Ramaders d’Andorra mostren la safata.
La ministra Calvó i el gerent de Ramaders d’Andorra mostren la safata. | ANA / E.P.

Ramaders d’Andorra va presentar ahir les safates que serviran per envasar la carn produïda íntegrament pels ramaders del país. «És una opció més que ve a complementar i donar visibilitat a la carn que es produeix al país», va explicar el gerent de la societat Gerard Martínez. Cal recordar que Ramaders d’Andorra integra els productors càrnics del país i en forma part també el Govern. Pel que fa a la diversitat de productes que es podran trobar a tots els centres comercials del país, Martínez va indicar que «tindrem unes 40 referències entre el boví, l’equí i el corder» tot i que va afegir que «algunes pot ser que siguin més estacionals i que es facin per exemple de cara a l’hivern barquetes per a fer caldo».

Per tal de tirar endavant el projecte, Ramaders d’Andorra ha contractat un carnisser a ple temps que és l’encarregat de preparar els talls tant per a les carnisseries o la restauració com per elaborar les safates. En aquest sentit, Martínez va confirmar que «no s’incrementarà la producció, el que es farà és redistribuir-la per tal de poder fer aquestes safates i que la carn d’Andorra pugui arribar a tothom, encara que no es vagi a una carnisseria convencional».

Quan a la producció, Ramaders d’Andorra té previst que cada setmana es puguin realitzar un miler de safates. Pel que fa al producte, van recordar que aquest s’anirà adaptant a les demandes que facin tant la restauració i els centres comercials. Quant als sacrificis, Martínez va deixar clar que «no hi haurà més sacrificis d’animals que els que hi ha ara, perquè al cap i a la fi, aquí tenim una ramaderia extensiva i la llei d’Agricultura en marca els topalls». De mitjana s’està sacrificant uns 900 vedells a l’any, 50 cavalls i poltres, una cinquantena de bous i toros i al voltant de 400 corders i cabrits.

Sobre la comercialització, la ministra de Medi Ambient, Sostenibilitat i Agricultura, Sílvia Calvó, va explicar que «esperem que aquestes safates de carn puguin estar presents en els centres comercials i els supermercats durant el mes d’agost». Un altre dels punts que va destacar la ministra és que «les safates tindran un codi QR que permetrà seguir tota la traçabilitat de la carn, i saber fins en quina casa s’ha criat l’animal».

Aposta per a la sostenibilitat
Durant la presentació, Martínez va explicar que «hem trigat una mica més a fer aquestes safates perquè hem buscat un sistema que sigui plenament sostenible». Així doncs, cada una de les barquetes, que estan fetes amb cartró reciclat i dues fines làmines de film amb només un polímer, seran 100% reciclables, ja que es podrà separar perfectament la part de plàstic amb el cartró. Finalment, el gerent va explicar que el cost per desenvolupar la marca i les barquetes de carn ha comportat una inversió que està al voltant dels 100.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT