PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Principat supera els 80.000 vacunats i registra 36 nous positius

El món arriba a la «tràgica xifra» de quatre milions de morts per la Covid-19

Per El Periòdic

Una persona al centre de vacunació de la plaça de braus.
Una persona al centre de vacunació de la plaça de braus. | SFGA

El Govern va informar ahir de la detecció de 36 nous casos de coronavirus, una xifra que eleva el nombre de positius totals des de l’inici de la pandèmia fins als 14.239, dels quals 283 són actius (+16).

Les altes totals ja arriben fins a les 13.829 i les defuncions es mantenen en 127.Tal com va anunciar aquest dimecres en roda de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, segueixen sense haver-hi pacients ni a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell ni tampoc a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Quant a la campanya de vacunació, el Govern informa que ja s’han administrat més de 80.000 vaccins, concretament 80.258, dels quals 46.363 corresponen a primeres dosis i 33.895 a segones.
A escala internacional, la Generalitat confia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) autoritzarà el toc de queda que ha demanat, al final, per a 161 municipis, perquè «estem en una situació de molta dificultat». A tall d’exemple, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que els 400 casos a set dies per cada 100.000 habitants que s’han marcat com a llindar per demanar el toc de queda tripliquen els 125 casos que són el llindar del risc molt alt acceptat internacionalment.

Argimon va comparèixer ahir al costat del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i de la portaveu del govern, Patrícia Plaja, el dia en què van entrar en vigor les noves mesures per mirar de frenar la propagació de la pandèmia.

També cal destacar que el món va arribar aquest dimecres al que l’ONU va catalogar de «tràgica xifra» de quatre milions de morts per la Covid-19 enmig d’un panorama desigual, perquè mentre alguns països passen de moment més dramàtic de la pandèmia, com Cuba, uns altres segueixen amb la flexibilització de les restriccions i fins i tot a Nova York es va permetre celebrar una desfilada sense màscares per a donar-li la benvinguda a una pretesa normalitat. El secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, va lamentar la pèrdua de vides humanes i va asseverar, una vegada més, que les vacunes han d’arribar a tothom per a frenar els contagis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT