PUBLICITAT

Despres no llença la tovallola i s'exigeix per treure 2min 11s

  • El pilot resident venç a l'11a etapa a falta de dues jornades per finalitzar el Dakar 2011
EL PERIÒDIC
SAN JUAN

Periodic
Despres veu aigua, ahir en acabar l'11a etapa entre Chilecito i San Juan Foto: AP / DANIEL GARCIA

Que Cyril Despres és un lluitador és ben sabut, però ahir ho va tornar a demostrar amb una etapa en què en cap moment va donar evidències d'haver llençat la tovallola en la lluita pel títol. Amb Marc Coma a més de 18min en la general a l'inici de l'etapa d'ahir, el resident va sortir a totes i sense por, a donar-ho tot. El resultat va ser una nova victòria d'etapa -la tercera d'aquesta edició, la 26a de la seva carrera al Dakar- i una renda de 2min 11s respecte al seu màxim rival.

«Per triomfar cal donar-ho tot a fons i això és el que he fet. He fet tot el que he pogut, tot el que sé fer», va dir un Despres cansat a la línia de meta. «Ha estat una especial molt bonica: al marge del crono, he gaudit molt de l'etapa». Així mateix, el pilot d'Arinsal va explicar que en la seva mentalitat existeix estar a totes fins el final, i va donar proves de la seva perseverància: «Al 2007 vaig guanyar quan quedaven dos dies per culminar la carrera. Sense esperança no es pot conduir a aquesta velocitat. Conservo l'esperança i segueixo disposat a atacar». Amb aquesta mentalitat, encara tot és possible.

Per a les pròximes dues jornades, el pilot de KTM té clar que la balança no està igualada, però ell no perd les ganes de lluitar: «Marc (Coma) i jo pilotem els dos una KTM, la qual cosa és un avantatge. Estem bastant a prop, encara que encara no ha arribat el moment de fer balanç. Queden dos dies».

La jornada va tenir en el xilè Chaleco López el gran protagonista. Tot i el treball de Despres, López va ser líder per moments, però al final de l'especial es va perdre per una errada i va pegar massa voltes sense sentit, en benefici del gal. Despres, que en les dues especials del dia va retallar distàncies respecte a Coma, que per cert es va tornar a pegar a la seva roda durant el dia, té avui una altra cita amb la llegenda: 555 quilòmetres d'especial entre San Juan i Córdoba, abans d'arribar demà a Buenos Aires i tancar el Dakar 2011.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT