PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'aquaparc va vent en popa

Les instal·lacions han rebut 600 persones desde la seva obertura la setmana passada

Per Cristina Rozados

L'aquaparc d'estiu d'Andorra la Vella
L'aquaparc d'estiu d'Andorra la Vella | C.R

Des del 6 de juliol que va obrir les portes, l’aquaparc d’estiu d’Andorra la Vella ja ha acollit 600 persones, tot i les incidències causades per la tempesta del passat diumenge, on el vent de 150 quilometres per hora va arrancar i estripar el tobogan inflable de 12 metres d’alçada, el megalodon. L’atracció va quedar inutilitzable i no es podrà reparar. No obstant això, el comú ja hi ha instal·lat un altre de més petit i en els propers dies arribaran dos jocs per omplir l’espai de 25 metres quadrats que ha quedat buit. Per sort tots els altres inflables van sobreviure a la tempesta i els infants encara poden gaudir de l’aigua i de l’estiu.
Per aquesta raó, a fi de garantir la seguretat dels infants, vuit monitors estan repartits per les set piscines dividides en dues zones. La zona de dalt està reservada per als menors de vuit anys i la zona de a baix per als majors de vuit anys. El responsable dels monitors, Guillerme Pereira, apunta que no hi ha un límit d’edat per poder accedir a les piscines: «Hi ha pares que s’han tirat pel tobogan amb els seus fills», va reconèixer.
Respecte a l’aforament, durant el dia hi ha quatre torns, de 40 persones amb un límit de temps de dues hores cadascun. D’una banda, els grups d’esports d’estiu que omplen els torns del matí i, de l’altra, els nens que venen acompanyats dels seus familiars a la tarda. En el primer cas, els infants es distribueixen en diferents piscines assignades i no poden anar a una altra diferent fins passats 45 minuts quan poden canviar de piscina. En canvi, en el segon cas els infants poden circular lliurement per les diferents instal·lacions.
Aquestes mesures serveixen per disminuir el risc de contagis, ja que  si un nen dona positiu en coronavirus «no és el mateix confinar un grup de 40 persones que a una família de quatre persones», afirma Pereira.
Així mateix, dues mares asseguren que senten que els fills estan segurs dins l’aquaparc perquè està «molt ben organitzat, ja que es fan torns i es desinfecten les piscines». Per aquesta raó, després de la finalització de cada torn, els monitors  netegen les piscines diluint quatre litres de lleixiu en 20 litres d’aigua.
A més de les piscines, els nens poden fer altres activitats, com per exemple, participar en el taller de fer bombolles amb un sabó especial que pot arribar a crear bombolles d’un metre d’alçada. El parc també compta amb un bar ambientat amb música on es poden menjar gelats, creps i biquinis.
Les entrades s’han de reservar en línia però, si no es possible, és poden comprar directament al mateix parc, tot i que «no és recomanable fer-ho perquè no tens una plaça assegurada», tal com avisa el responsable dels monitors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT