PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fluvià surt 19è a l’Open de la Villa de Benasque

L'expedició andorrana va fer un gran paper en un dels tornejos més forts d'Espanya

Per El Periòdic

L'expedició andorrana a l’Open Internacional Villa de Benasque.
L'expedició andorrana a l’Open Internacional Villa de Benasque. | FAEscacs

El Mestre Internacional Jordi Fluvià va ser el jugador andorrà millor classificat del grup d’escaquistes del Geva-CEA que entre el 5 i el 14 de juliol van disputar l’Open Internacional Villa de Benasque.

Fluvià, que partia amb el número de rànquing 23 va finalitzar 19è amb set punts de 10 possibles en un dels tornejos més forts d’Espanya i que aquest any es va dur a terme presencialment amb 296 jugadors. Fluvià va aconseguir sis victòries (una d’elles al Gran Mestre Maxim Lagarde (2648 d’ELO FIDE) i número 2 del rànquing del torneig), dues taules i dues derrotes. Una de les grans promeses juvenils dels escacs andorrans, Josep Maria Ribera, va fer 6 de 10 punts (on destaquen dues taules contra dos Mestres FIDE) i va quedar 69è a la classificació final quan el seu rànquing inicial era el 105.

Els jugadors Cristofer Luke i Marc Martínez, qui van fer una magnífica actuació passant del lloc 215 al 112, van aconseguir fer la meitat de punts mentre que Àlex Alcon van assolir 4,5 de vuit punts (ja que dues primeres rondes no les va disputar), les germanes Ariadna i Jana de la Riva 3,5 punts, Jaume Alcon amb 3,5 punts de vuit partides i Alfred Alcon amb dos punts de vuit.

L’expedició andorrana la van completar el Mestre FIDE Daniel Gómez, que va fer cinc punts de nou partides, ja que no ha disputat la darrera ronda, i Serni Ribera que va aconseguir quatre punts en sis partides i que va marxar de Benasque per viatjar fins a Salobreña (Granada) on està disputant des de dilluns el Campionat d’Espanya sub-14.

PUBLICITAT
PUBLICITAT