PUBLICITAT

La Massana

Torna la Multisegur Volta als Ports amb cinc recorreguts diferents

L’esdeveniment compta amb un nou format i sortirà des de la Massana amb arribada a Andorra la Vella

Per David Sansaloni

Garrallà, Riart, Canturri, Torres i un representant de Multisegur en la presentació de l’esdeveniment.
Garrallà, Riart, Canturri, Torres i un representant de Multisegur en la presentació de l’esdeveniment. | Comú de la Massana

Tot a punt per donar el tret de sortida aquest diumenge a la que serà la 44a edició de la Volta als Ports d’Andorra, que arriba aquest any amb nou format, redisseny dels recorreguts i amb un concepte innovador per adaptar la prova a qualsevol perfil de ciclista. Un total de 740 inscrits es donaran cita a la plaça de les Fontetes de la Massana i, cadascun amb el recorregut que hagi escollit, finalitzaran la jornada a la zona del parc Central d’Andorra la Vella.


Segons va explicar durant la presentació el director de la cursa, Gerard Riart, l’esdeveniment comptarà aquest any amb «22 nacionalitats representades, 123 participants andorrans i 522 espanyols, la majoria dels quals són catalans». Riart també va voler explicar el perquè del canvi de format, que té el seu origen l’any passat «on es va fer una enquesta als corredors, que van valorar molt positivament que només es cronometressin les pujades. El fet que els trams d’enllaç no comptin permet els corredors gaudir de les baixades i dels avituallaments sense pressa. Augmentem així la qualitat de la jornada, fent valdre que es gaudeixi també dels atractius turístics que té el país, i no centrar-nos sols en la part esportiva».


Juntament amb Riart també van estar presents els consellers de Turisme d’Andorra la Vella i la Massana, Miquel Canturri i Josep Maria Garrallà, i el director de Productes i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres. Garrallà va ser el primer a prendre la paraula i va destacar que aquesta «és una de les proves esportives consolidades al país. A la Massana apostem per Andorra com a territori ciclista», i just després, el seu homònim d’Andorra la Vella va voler recalcar la importància de la unió de totes les parròquies per seguir promovent aquest fet. «És un plaer formar part d’aquesta edició (ja que mai abans s’havia acabat la Volta als Ports a Andorra la Vella), i segur que el Parc Central serà un lloc perfecte per acabar de gaudir d’aquesta jornada», va concloure Canturri. Per la seva part, Torres va voler recordar que «després de l’impacte del Tour, amb un mes replet d’esport, acollir aquesta prova reforça encara més si cap a la visió que es té del país com a destinació ciclista per excel·lència».


Hi haurà un total de cinc recorreguts, de menys a més exigència. El primer tindrà 52 quilòmetres, apte per a tots els públics; en el segon, els corredors hauran de completar 69 quilòmetres; el tercer s’allarga fins als 87 quilòmetres, passant per Beixalís; en el quart s’hi suma la Peguera, amb 127 quilòmetres; i finalment, el cinquè serà de 153 quilòmetres, afegint el coll de la Gallina. 

 

Gerard Riart - Director de la cursa

«El fet que els trams d’enllaç no comptin permetrà als participants gaudir de les baixades i dels avituallaments»

 

Josep M. Garrallà - Conseller de la Massana

«És una de les proves esportives consolidades al país. A la Massana apostem per Andorra com a territori ciclista»

 

Miquel Canturri - Conseller d'Andorra la Vella

«És un plaer formar part d’aquesta edició. El parc Central serà un lloc perfecte per acabar de gaudir d’aquesta jornada»

 

Enric Torres - Director de Productes i Nous Projectes d’Andorra Turisme

«Després de l’impacte del Tour, acollir aquesta prova reforça la visió del país com a destinació ciclista per excel·lència»

PUBLICITAT
PUBLICITAT