PUBLICITAT

Canillo

La FIS posa bona nota als sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira

Els responsables tècnics del circuit europeu valoren positivament la disposició del Comitè Organitzador

Per David Sansaloni

Els representants de la FIS, juntament amb el Comitè Organitzador andorrà, ahir durant el balanç.
Els representants de la FIS, juntament amb el Comitè Organitzador andorrà, ahir durant el balanç. | Soldeu El Tarter

Els sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira van rebre, des de dissabte passat i fins ahir, la visita dels responsables tècnics de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) del circuit de la Copa d’Europa masculina i femenina d’esquí alpí. L’objectiu de la trobada va ser tractar en detall tots els aspectes relacionats amb l’organització de les Finals de la Copa d’Europa 2022, des del vessant esportiu, tècnic i operatiu.


Durant els darrers dies, els responsables de la FIS van inspeccionar i validar els traçats que seran escenaris de la competició a Grandvalira. D’una banda, van visitar la pista Avet del sector Soldeu, confirmant els punts de sortida del Gegant i de l’Eslàlom masculí i femení, i d’altra, van aprovar els traçats de la pista Àliga del sector El Tarter on tindran lloc les proves de velocitat, Descens i Supergegant.

Per part de la FIS van acudir a les jornades el coordinador tècnic i administratiu d’esquí alpí , Janez Fleré; el coordinador de la Copa Continental i la Copa d’Europa femenina, Jordi Pujol;  el coordinador de la Copa d’Europa masculina, Wim Rossel i el responsable del control d’equipaments de la Copa d’Europa, Matjas Vrecl. Per part del comitè organitzador van estar presents el director general de les Finals de la Copa d’Europa, David Hidalgo; el cap de cursa, Santi López i el gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa. 


Pel que fa a la valoració dels preparatius, Rossel va afirmar que «la inspecció ha estat un èxit i s’ha complert amb tots els requeriments», i va recordar que els campionats que es van fer durant el 2018 i 2019 ja van tenir un bon resultat a nivell organitzatiu. Per la seva part, Pujol va destacar que la visita «serveix per posar-nos al dia a tots després de tants mesos. Tot i que hem baixat les dues pistes moltes vegades, sempre va bé fer-ho de nou amb tots els implicats i detectar aquells aspectes que l’organització pot millorar».

Tanmateix, López va comentar que «és important compartir uns dies i veure les necessitats d’uns i altres per posar-se d’acord. El que volem és organitzar una bona cursa», i va recordar que «el 2019, amb la plataforma de Soldeu acabada, va ser un punt d’inflexió a escala de qualitat».

Finalment, i en vistes a la candidatura d’Andorra per a acollir els Campionats del Món d’esquí alpí l’any 2027, Hidalgo va remarcar que «és clar que ens pot ajudar en aquest tema i intentarem seguir posicionant positivament el nom del país dins d’aquest esport. El dirigent també va explicar que «l’equip del Comitè Organitzador torna a estar il·lusionat i hi ha hagut molt bona col·laboració i sintonia amb els membres de la FIS. L’objectiu és fer que les Finals de la Copa del d’Europa comptin amb l’acompanyament i la participació de tot el país, en un any que tornarà a ser un test per a les Finals de la Copa del Món 2023».


Un dels objectius amb els quals Grandvalira fa front a les Finals de la Copa d’Europa és que l’esdeveniment se situï al nivell esportiu i d’organització d’unes Finals de la Copa del Món. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT