PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nahuel Carabaña fa història als europeus sub-23

L’atleta aconsegueix el bronze a Tallin i trenca els registres del país

Per El Periòdic

Nahuel Carabaña llueix la bandera del Principat en finalitzar la prova.
Nahuel Carabaña llueix la bandera del Principat en finalitzar la prova. | Twitter / Federació Andorrana d’Atletisme

Nahuel Carabaña ha tornat a deixar el seu nom al llibre d’història de l’atletisme andorrà i probablement de tot l’esport del país. El jove va aconseguir ahir la medalla de bronze als 3.000 obstacles del Campionat d’Europa sub-23, i tal com va recordar la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) a les xarxes socials, es tracta de la primera medalla del Principat en un campionat europeu d’aquest esport.

Carabaña va acabar amb un temps de 8 minuts, 39 segons i 17 centèsimes, una marca que no és la seva millor personal, però que li permet seguir trencant els registres andorrans. D’aquesta manera, l’atleta va repetir les bones sensacions del divendres, que el van permetre classificar-se per a la final d’ahir, i a més, pujar al tercer calaix del podi. El guanyador de la disciplina va ser l’hongarès István Palkovits –8 minuts, 34 segons i 5 centèsimes–; i a la segona posició s’hi va situar el portuguès Etson Barros – 8 minuts i 38 segons–. De fet, la cursa va estar molt disputada, i l’andorrà es va mantenir en la lluita fins al final.

En les declaracions posteriors amb l’organització, Carabaña va compartir que «és la primera vegada que algú d’Andorra té una visibilitat tan alta al Campionat d’Europa o a una competició internacional. La veritat és que estic molt content de poder demostrar a la resta del món que Andorra és aquí entre tots els altres països i puc mostrar de què estem fets a Andorra». A més, el jove també va reconèixer que «vaig sentir la pressió de ser un dels favorits, però darrerament hi treballem». «Hem complert el nostre objectiu i, sincerament, ens ha semblat una cosa una mica difícil de fer, però ho hem aconseguit», va sentenciar. El Campionat d’Europa d’atletisme sub-23 s’ha celebrat el darrer cap de setmana a Tallin, la capital d’Estònia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT